В Узбекистані заарештували доньку колишнього президента країни

tvitter-karimovoj

В Узбекистані заарештовано Гульнару Карімову, доньку колишнього президента країни Іслама Карімова.

В Узбекистані заарештовано Гульнару Карімову, доньку колишнього президента країни Іслама Карімова, пише Mind.

Їй пред'явлено звинувачення за шістьма статтями Кримінального кодексу – про шахрайство, приховування іноземної валюти, порушення митного законодавства, порушення правил торгівлі або надання послуг, підробці документів та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

За інформацією слідства, Карімова входила до злочинної групи, яка вивела за кордон майже $1,4 млрд, 63,5 млн євро, більше 27 млн фунтів стерлінгів і 18,5 млн швейцарських франків. Як уточнює видання, гроші і майно злочинної організації знаходяться в Великобританії, Франції, Німеччині, Швейцарії, Росії та Латвії. Узбекистан звернувся до влади цих країн із запитом про арешт активів.

Генпрокуратура Узбекистану також повідомила, що у 2015 році Карімовій було винесено вирок – вона отримала п'ять років обмеження волі за звинуваченням у розкраданні, вимаганні та ухиленні від сплати податків.

У ЗМІ раніше повідомлялося, що Карімова як мінімум з 2014 року знаходиться в Узбекистані під домашнім арештом, у своєму будинку в Ташкенті. У компанії, найнятій друзями Карімової, розповіли, що донька президента перебуває в повній ізоляції.

Гульнара Карімова займалася в Узбекистані бізнесом і громадською діяльністю. Кримінальне переслідування Карімової пов'язують з її політичними амбіціями: вона могла стати наступним кандидатом на пост президента Узбекистану.

Іслам Карімов керував Узбекистаном з 1989 року – в якості першого секретаря ЦК Компартії республіки і президента країни. Він помер у вересні 2016 року. Пост президента зайняв прем'єр-міністр республіки Шавкат Мірзієєв.

Варто нагадати, що у листопаді минулого року в ЗМІ поширилися чутки про смерть Карімової. 22 листопада портал «Центр-1» з посиланням на неназване джерело в Службі безпеки Узбекистану повідомив, що доньку покійного президента було отруєно, і вона померла 5 листопада. Як стверджувало видання, вночі того ж дня її поховали на цвинтарі «Мінор» у Ташкенті.

Незабаром після цього син Карімової спростував чутки про її смерть. Він повідомив, що його мати «як і раніше, залишається під домашнім арештом», куди була поміщена в лютому 2014 року. У грудні минулого року син Гульнари Карімової, Іслам Карімов-молодший, який проживає за кордоном, повідомив, що його матір хочуть «ліквідувати». Хто саме планує вбивство, він не став уточнювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: