З Росії вишлють сотні американських дипломатів

4Byj0vk3QDKnPo0oC8qTLt0DrLKHGqHe

Влада США повинна буде відкликати сотні дипломатичних і технічних співробітників американських закордонних представництв у Росії.

Влада США повинна буде відкликати сотні дипломатичних і технічних співробітників американських закордонних представництв у Росії, пише Дождь.

У п'ятницю МЗС Росії заборонив посольству США користуватися дачею в Серебряном бору і складами в Москві, а також зажадав прирівняти кількість американських дипломатів у Росії до кількості російських дипломатів у США. Як зазначав МЗС, загальна кількість персоналу, зайнятого в американських дипломатичних і консульських установах в Росії, скорочується до 455 осіб. Скільки саме буде видворено, не уточнювалася.

Ці заходи стали відповіддю на схвалення Сенатом США законопроекту про нові санкції проти Росії. Законопроект направили на підписання президента Дональда Трампа, який повинен підписати документ протягом десяти днів.

Кремль пояснив, що Росія не стала чекати підписання Дональдом Трампом законопроекту про санкції і пішла на відповідні заходи, оскільки «в даному випадку більше значення має та форма, в якій вона вийшла після Сенату». Технологічно ця форма представляється майже остаточною», – зазначив прес-секретар Дмитро Пєсков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: