Чемпіонат світу з водних видів спорту: Україна виборола рекордні 9 медалей

1-78-820x420

Українські спортсмени виграли дев'ять нагород на чемпіонаті світу з водних видів спорту в Будапешті. Вони поліпшили попередній рекорд на дві медалі.

По це пише Sport Arena.

Чемпіонат світу в Будапешті став серйозним кроком вперед для української збірної. Наші спортсмени виграли відразу дев'ять нагород в трьох видах спорту. Левову частину медалей здобула команда з синхронного плавання, в активі якої шість медалей (срібна і п'ять бронзових), дві медалі в активі плавців («срібло» і «бронза»), а ще одна нагорода – у стрибунів у воду.

Хоча в загальному медальному заліку Україна посіла лише 18-е місце, результат збірної став одним з кращих в історії. Принаймні, за кількістю нагород. Ніколи раніше Україна не вигравала дев'ять нагород на чемпіонаті світу з водних видів спорту. Попередній кращий результат встановили в 2003 році, коли в Барселона українці завоювали сім нагород (2 «золота», 3 «срібла» та 2 «бронзи»).

Якщо ж порівнювати результат світової першості в Будапешті з недавніми чемпіонатами світу, то тут прогрес величезний. У медальному заліку Україна фінішувала на найвищій позиції за десять років. У 2007 році «синьо-жовті», завдяки золоту Олега Лісогора, зайняли 13-е місце.

В цілому, чемпіонат світу запам'ятається досить приємними моментами: перше «срібло» в історії українського синхронного (артистичного) плавання (командна довільна програма), перша нагорода плавців за останні 10 років (Андрій Говоров), перше «срібло» плавців за 14 років (Михайло Романчук).

Наступний чемпіонат світу з водних видів спорту пройде в 2019 році в корейському місті Кванджу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: