Поляки на новому паспорті хочуть розмістити зображення Меморіалу львівських орлят

2043599

У 2018 року до сторіччя незалежності у Польщі буде виданий новий проект паспорту. На його сторінках, з-посеред інших зображень, буде Меморіал львівських орлят.

Про це пише wschodnik.pl.

На сторінках нового паспорта, згідно із планом Міністерства внутрішніх справ, будуть представлені важливі для Польщі історичні особи і мотиви.

У травні МВС створило групу експертів, які опрацювали 26 графічних проектів для нового документа. 13 з них остаточно затверджені, серед яких є Меморіал львівських орлят.

За наступні 13 зразків відбудеться голосування, з яких оберуть 6. Серед зображень є й Остра Брама у Вільнюсі.

У голосуванні можуть взяти участь усі мешканці Польщі. Свій голос на Інтернет-сторінці можна віддати у кожному куточку світу.

Зображення Меморіалу орлят у Львові і литовської пам’ятки можуть викликати протести у Києві та Вільнюсі, зокрема це може призвести до напруги між країнами.

Довідка

Меморіал львівських орлят (пол. Cmentarz Obrońców Lwowa — Цвинтар Оборонців Львова) — польський військовий меморіал у Львові.

Полеглі «Львівські орлята», учасники боїв проти ЗУНР (1918–1919) та проти більшовиків (1920), були поховані на «Цвинтарі захисників Львова», що становить частину Личаківського кладовища.

Ділянку для поховань поблизу Личаківського цвинтаря, колишній фільварок монастиря вірменських бенедиктинок, подарувала Гертруда Оханович, сестра вірмено-католицького архієпископа Йосифа Теодоровича. Перше поховання відбулось 24 листопада 1918 року. У подальшому кількість могил збільшувалась. У березні 1919 року збудовано дерев'яну каплицю. Протягом 18—22 квітня 1919 року перенесено поховання з двору Політехніки. Незабаром стало очевидно, що складний рельєф і несприятливі різнорідні ґрунти загрожують розмиванням і зсувами. Роботи з упорядкування значною мірою призупинено через початок польсько-більшовицької війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: