Суд відмовив «АрхіБуду», який знищив у парку «Знесіння» дві сотні дерев

IMG_2805

Львівський апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні скарги ТОВ «АрхіБуд», яке здійснювало будівельні роботи на ділянці на вул. Довбуша, 15 поблизу парку «Знесіння».

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила керівник ГО «Магдебурзьке право» Зоряна Іванків.

Отже, сьогодні відбувається засідання в Апеляційному суді Львівської області щодо знищення приблизно двох сотень дерев на ділянці Довбуша,15 будівельною компанією «АрхіБуд».

«Продовжено засідання суду, сторони наводять свої аргументи, екоінспектор наголошує про відсутність акту обстеження порядку вилучення зелених насаджень, відповідно, неможливо провести експертизу. Барбадин-Дунець (директор та юрист забудовника  - ред.) заявила клопотання про припинення судового засідання до розгляду справи, яка перебуває в окружному суді про неправомірне проведення перевірки екоінспекцію. Військовий прокурор – проти, наголошує про відсутність підстав, оскільки ця справа вже у апеляційній інстанції. Суд відмовив в задоволенні цього клопотання», – повідомила Зоряна Іванків.

Загалом історія навколо парку «Знесіння» і ТОВ «АрхіБуд» триває роками.

Ще 2007 року ТОВ «АрхіБуд» отримало в оренду на 10 років земельну ділянку площею 2,83 га на вул. Довбуша, 15 у Львові. Раніше ця земельна ділянка належала військовій частина 2144, яку військові залишили 2005 року і без згоди Кабміну відмовилися від цієї ділянки.

Після того, як «АрхіБуд» орендував цю земельну ділянку, підприємство отримало дозвіл на будівництво готельно-рекреаційного комплексу. І усі ці роки триває протистояння між громадськістю і забудовником. У 2007 році розпочалася судова справа, яка нині знаходиться у Верховному суді.

Раніше, 21 лютого Галицький суд Львова задовольнив заяву військового прокурора Західного регіону та заборонив ТОВ «Архібуд» будь-які підготовчі та будівельні роботи, а також наклав арешт на спірну земельну ділянку, яка належить Міністерству оборони України та у 2007 році була передана в оренду забудовнику. Однак забудовник продовжував роботи.

ТОВ «Архібуд» подав апеляцію і у травні програло суд щодо визнання недійсним договору оренди земельної ділянки у парку «Знесіння» (Довбуша, 15).

Додамо, що 5 липня 2007 року 72 депутати Львівської міської ради підтримали ухвалу «Про затвердження ТзОВ «АрхіБуд» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул.О.Довбуша, 15 у Львові.

В ухвалі №1023, зокрема, зазначалося: «Затвердити товариству з обмеженою відповідальністю «АрхіБуд» проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надати земельну ділянку площею 2,8317 га на вул.О.Довбуша,15 в оренду терміном на 10 років для будівництва кварталу житлової забудови за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення за функцією використання – землі житлової забудови».

Більш детально про скандальне голосування можна прочитати тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: