У Нідерландах запускають гендерно-нейтральні потяги

_97135677_gettyimages-525537420

Залізниця Нідерладнів вирішила змінити оголошення у потягах, що звучить для привітання пасажирів, аби зробити його більше гендерно-толерантним, повідомляє Times.

Залізниця Нідерладнів вирішила змінити оголошення у потягах, що звучить для привітання пасажирів, аби зробити його більше гендерно-толерантним, повідомляє Times.

Відтепер, зайшовши до вагону одного з голландських залізничних перевізників, замість традиційного «пані та панове», ви почуєте «шановні подорожувальники».

Директор перевізника Nederlandse Spoorwegen (NS) Роджер ван Бокстел пояснив таке рішення необхідністю компанії йти в ногу з часом.

«Персонал наших потягів хоче, щоб всі почувалися бажаними гостями. Нам теж здається, що звернення «пані та панове» звучить дещо офіційно для реалій сьогодення», - цитує газета очільника NS.

За його словами, ця версія набагато коротша за решту запропонованих варіантів, які висувалися на розгляд та не містить звернення до представників ЛГБТ-спільноти.

Та декого такі зміни обурили. Зокрема, голова «Партії Свободи» Герт Вілдерс порадив компанії перейматися рухом потягів за графіком.

«NS зовсім втратила розум», - написав він у Twitter.

Минулого тижня, міська влада Амстердаму прийняла рішення, що зобов'язує використовувати гендерно-нейтральні звернення у всіх засобах транспорту, наслідуючи приклад лондонського метрополітену.

Нововведення почне діяти вже до кінця цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: