У Києві, під «Свічкою Пам’яті», збудують музей Голодомору

a4f0373-muzej

Ескізний проект будівництва схвалила Архітектурно-містобудівна рада на засіданні 31 липня, повідомляє сайт міської влади.

Ескізний проект будівництва схвалила Архітектурно-містобудівна рада на засіданні 31 липня, повідомляє сайт міської влади, пише УП.

«Профільні спеціалісти містобудівної ради схвалюють роботу проектної організації. Вона зроблена якісно та професійно. Проектант має дослухатись до зауважень і розпочинати відпрацювання погоджень», – сказав заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

Передбачається, що музей розташується у підземній частині Пам’ятного знаку «Свіча Пам’яті», куди відвідувачі зможуть потрапити сходами.

Загалом будівля Національного музею складатиметься із двох частин: музею Голодомору та виставкового центру, де будуть проходити виставки експозицій.

Спасибко зазначив, що споруда Музею повинна максимально вписуватися в ландшафт київських гір, оскільки проектуватиметься на території, що віднесена до буферної зони об’єкту ЮНЕСКО.

Наразі Мінкульт проінформував Центр Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО про заплановані містобудівні перетворення і чекає на відповідь.

Відзначається, що спорудження Меморіального комплексу передбачалось у дві черги. У 2008-му реалізували першу чергу – меморіальну, а музейної немає і досі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: