У Львові проводять набір у Школу літературної журналістики

DeathtoStock_Creative Community7

Львівський медіафорум спільно з 83-м Міжнародним конгресом PEN оголошує набір на Школу літературної журналістики.

Під час вересневого Конгресу у Львові зберуться найвідоміші письменники, журналісти та правозахисники світу. І в цей же час учасники школи під кураторством літературного критика Ганни Улюри та інтерв’юер Анастасії Левкової вчитимуться створювати якісні тексти про літературу, про це повідомляють організатори.

«Базова навичка людини, яка пише про літературу (культурного журналіста і літературного критика) – це читання, – каже літературознавець Ганна Улюра. – Критичне, афектоване, повільне, близьке, аналітичне – це все різні типи професійного читання, які вимагають певного уміння, розуміння і вже точно практики. Це вихідний метод, від якого зрештою буде залежати жанр уже вашого тексту про книжки: хай то аналітична рецензія, біографічний нарис, книжковий огляд чи гонзо-репортаж. Наскільки літературно-критичний інструментарій потрібен у роботі культурного журналіста? Це риторичне питання. Він конче необхідний. Як грамотно й адекватно ці інструменти застосувати у своїй роботі? А от цього і будемо вчитися».

Під час Школи журналістка і літературознавець Анастасія Левкова також розповість про тонкощі інтерв’ю з письменниками: ремесло підготовки до розмови, мистецтво імпровізації, мистецтво й ремесло письма. Як розговорити співрозмовника – письменника, літературознавця, перекладача – і зробити так, щоб розмова була цікавою і для вас, і для нього або неї, і для читачів? Як варто і як не варто формулювати запитання? Розшифрували запис – що далі? Чи маємо право виправляти наговорений письменником текст, адже він – письменник? Що лишати, а що забирати в тексті інтерв’ю? Інтерв’ю з українцем, інтерв’ю з іноземцем – у чому відмінність, окрім мови? Вступ до інтерв’ю – довідка чи відгук про розмову або книжку?

Деталі та умови конкурсу читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: