Синоптики розповіли, коли спаде спека в Україні

bliskavka

Вночі 6 та 7 серпня, неділя та понеділок, у західних та північних областях очікується невелике послаблення спеки до +26+30 градусів.

 

Про це у Фейсбуку написала синоптик Наталка Діденко.

«У ніч на п'ятницю на півночі, включно з Києвом, можливий дощ (на діаграмі). Не знаю, як він прорветься крізь цю пересушену атмосферу, але прогностичні моделі дають трохи опадів.
Також вночі 6 та 7 серпня, неділя та понеділок, у західних та північних областях очікується невелике послаблення спеки до +26+30 градусів. Невелика втіха, але все ж це - досягнення. Щоб перезагрузити дихання і перебіжки між кущами, стовпами, тінню та кондиціонерами зробити трохи повільнішими.
Ще у нічні та ранкові години 6 та 7 серпня можливі окремі дощі, 6 серпня на заході та півночі, 7 серпня місцями у центральних областях та на Одещині», – йдеться у повідомленні.

Синоптик зазначає, що 10-11 серпня спека таки спадатиме. Спочатку на заході, півночі та в центрі, а потім вже й на сході та півдні України. Але до 10 серпня треба ще дожити.

До слова, на території Львівської області поновилися випадки самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків, що призводить до виникнення пожеж у екосистемах.

Відтак, мешканців Львівщини закликають не спалювати сухостій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: