Доктор Сталевий Молот: Найефектніші бої від Володимира Кличка (відео)

img3570-5c89917e37dcbb9697698ba076da10b8

Титулований український боксер Володимир Кличко прийняв рішення повісити рукавички на цвях і завершити боксерську кар'єру.

Титулований український боксер Володимир Кличко прийняв рішення повісити рукавички на цвях і завершити боксерську кар'єру.

На сьогоднішній день екс-чемпіон світу в суперважкій вазі Володимир Кличко провів 69 боїв. Перемогою завершилися 64 з них, причому 59 разів Володимир завершував достроково.

ІА Дивись.info пропонує згадати десять найкращих боїв Володимира за його тривалу кар'єру на професійному ринзі.

Володимир Кличко vs Фабіан Меза
16 листопада 1996 року

В дебютному поєдинку на профі-рингу Володимиру під руку потрапив мексиканець Фабіан Меза. Незважаючи на відсутність професійного боксерського досвіду, 20-річний Кличко-молодший вже тоді носив звання олімпійського чемпіона, і контракт на бій з ним був ласим шматочком для будь-якої промоутерської компанії.

Як і всіх боксерів, Кличка спочатку тримали на «білковій дієті» - промоутери підбирали українцеві слабких супротивників, щоб той звик до нового рівня. 27-річний на той момент Меза вже мав за плечима шість боїв на професійному рингу, але потрапив під серію ударів від Кличка і відправився в нокаут у першому раунді.

Цікаво, що в той вечір дебютував і Віталій Кличко, Володимир потім згадував, що вони з братом посперечалися – хто закінчить свій бій раніше. Переміг Володимир – він з мексиканцем упорався за 1 хвилину і 35 секунд, а Віталій з Тоні Бредхемом затягнув «аж» до другого раунду, нокаутував того за 4 хвилини і 14 секунд.

Володимир Кличко vs Маркус МакІнтайр
14 лютого 1998 року

Перший титульний бій в кар'єрі Володимира Кличка – за вакантний пояс WBC International – не обійшовся без нокауту. Два раунди Володимир «пристрілювався» до американця Макінтайра, а в третьому повалив його потужним правим боковим ударом. Нокаут залишив Макінтайр з розбитою бровою і позбавив чемпіонського пояса.

Володимир Кличко vs Наджі Шахід
10 липня 1998 року

Один з поєдинків на початку кар'єри Володимира. У 1998 році українець провів 9 боїв (практично по одному на місяць), що красномовно говорить про рівень його суперників.

Поєдинок з американцем Наджі Шахідом став другим захистом титулу інтерконтинентального чемпіона світу WBC. Суперник виявився нездатним продовжити бій вже після першого раунду. Пропустивши сильний удар, він тричі пробував звестися на ноги, і тричі повертався в горизонтальне положення.

Володимир Кличко vs Рей Мерсер
29 червня 2002 року

29 червня 2002 в США Володимир Кличко вийшов на бій проти олімпійського чемпіона 1988 року Рея Мерсера. Мерсер був знаменитий своїм страшним нокаутом, в який він відправив Томмі Моррісона і рівним боєм, який він дав Ленноксу Льюїсу. Незважаючи на те, що американець носив прізвисько «Merciless» - «Безжальний», саме Володимир був повноправним господарем на рингу, методично б'ючи свого опонента.

Мерсер протримався шість раундів, але, врешті-решт, суддя пошкодував «Безжалісного» і зупинив бій. Багатьма фахівцями цей бій вважається одним з кращих в кар'єрі Володимира.

Володимир Кличко vs Едді Чемберс
20 березня 2010 року

20 березня 2010 року Володимир Кличко в Дюссельдорфі провів успішний захист своїх титулів чемпіона світу за версіями IBF, WBO і IBO в суперважкій вазі здобувши перемогу чистим нокаутом на останніх секундах 12-го раунду зустрічі з Едді Чемберсом (35-1).

Едді Чемберс був обов'язковим претендентом на титул за версією WBO, який переміг перед цим екс-чемпіона світу Сема Пітера і першого номера рейтингу WBO українця Олександра Дмитренка. Володимир домінував по ходу всього поєдинку, про те Чемберс успішно уникав атак Кличка, пробивав його в клінчах, а іноді просто уникав сутички - недарма на гумці його трусів красується напис «Швидкий Едді». Але врешті-решт Володимир розізлився, притиснув Чемберса до канатів і за 12 секунд до закінчення бою нокаутував суперника.

Володимир Кличко vs Самюель Пітер
11 вересня 2010 року

Нігерійцю Самюелю Пітеру на прізвисько «Нігерійський Кошмар» пощастило цілих три рази битися проти українських братів - двічі проти Володимира (2005, 2010) і один раз проти Віталія (2008). Всі сутички закінчилися для нього невдало - спочатку суддівським рішенням, потім технічним нокаутом, а в 2010 році Кличко-молодший відправив Пітера вже в чистий нокаут. При цьому нігерієць зумів протриматися до десятого раунду, але під кінець бою втратив сили і став пропускати удари. Для нігерійця це було найважче поразку в кар'єрі.

https://youtu.be/xtjSNE0bwa8

Володимир Кличко vs Олександр Повєткін
5 жовтня 2013 року

Вперше Володимир Кличко повинен був зустрітися з Олександром Повєткіним ще 2008 року, але росіянин всіляко уникав бою, який двічі зривався. Але в жовтні 2013 року WBA зобов’язала Повєткіна, який володів титулом регулярного чемпіона організації, зустрітися з українцем, який був «суперчемпіоном» за цією версією.

У Володимира не виникло жодних проблем з Повєткіним, якого він ганяв рингом усі 12 раундів та чотири рази відправляв у нокдаун. У суддів не залишилося жодних сумнівів у перевазі українця і вони віддали йому перемогу одноголосним рішенням.

Джерела: klitschko-brothers.com, wikipedia.org, liga.net

Підготував Юрій ШУМАК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: