Путін виділив гроші для повернення біженців на Донбас

384054559

У Росії організація «Центр розвитку регіону» з Краснодарського краю виграла президентський грант на реалізацію програми «Репатріація біженців в Донбас».

Проект розраховано на Росію та окуповані частини сходу України, пише УП.

Загальна сума фінансування програми становить 654 тисяч рублів, а в рамках гранту буде виділено 471 тисяч рублів.

«Проект буде реалізовано на всій території РФ «і російськомовного простору» (у формі дистанційних послуг і роботи), в тому числі на території Донецької та Луганської областей України, за винятком лінії зіткнення воюючих сторін», – пише газета.

Як випливає з інформації про проект на сайті Фонду президентських грантів, програма «Репатріація біженців в Донбас» спрямована на допомогу жителям Донецької і Луганської областей, які постраждали в результаті конфлікту в Україні.

Організація стверджує, що до Росії з 2014 року приїхали 660 тисяч біженців з України, а всього територію Донбасу покинули понад 2 мільйони людей.

Автори проекту стверджують, що більшість переселенців готові повернутися на Батьківщину, якщо їм буде забезпечено роботу і житло у безпечних районах, але поки в місцях компактного розселення біженців виникає соціальна напруга, а територія Донбасу страждає від відтоку працездатного населення.

Краснодарський «Центр розвитку регіону» пропонує програму допомоги біженцям, що складається з трьох етапів: проведення соціологічного дослідження в середовищі біженців, розробка і публікація рекомендацій для репатріації, а також організаційне сприяння поверненню біженців на Донбас, включаючи допомогу при працевлаштуванні.

«Центр розвитку регіону» створили в 2016 році в місті Гарячий Ключ (Краснодарський край РФ). Співзасновниками організації є четверо громадян, головою правління – Дмитро Епіхін. Останній раніше очолював ТОВ «Семира», «Алтайська здравниця» та Алтайський центр перспективних інновацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: