У Сокалі археологічну знахідку прикопали до кращих часів

20446226_1239900742806242_260588235_o-nc38xdop37mscnayid49rxrk7984eiw1rexgqsb8us
Фото із сайту Сокальської районної ради

Під час земельних робіт у сокальському міському парку виявили фундамент давнього кварталу. На думку археологів, це залишки будівель 17-19 століття. Ймовірно, що під ними можна виявити ще давніший культурний шар – місто княжої доби.

 

У міському парку Сокаля під час розчищення території для спортивного майданчика виявили старі фундаменти. Відразу ж на місце робіт викликали співробітників НДЦ «Рятівна археологічна служба», Інституту українознавства та НУ «Львівська політехніка» зі Львова.

Експерти припускають, що під цим фундаментом може знаходитися більш давній культурний шар – залишки давнього городища.

Відтак виникла необхідність розробки історико-архітектурного плану Сокаля, який і дозволить проведення археологічних робіт. Водночас робіт із встановлення спортивного майданчика припиняти не будуть, оскільки це не капітальне будівництво і шкоди культурному шару не буде завдано.

«Під час робіт на рештках парку розваг радянського часу, який перекривав давню забудову, було виявлено рештки давньої забудови. На старих картах позначено, що тут знаходився давній міський квартал 17-19 століття. Міський голова зацікавлений в тому, щоб надалі продовжувати співпрацювати з нами. Але про повноцінні археологічні дослідження говоримо лише якщо планується реконструкція парку з земляними роботами», - розповів Дивись.info кандидат історичних наук, заступник директора «Рятівної археологічної служби» Тарас Милян.

Наразі знайдений фундамент засипали землею, щоб не пошкодити його.

Нагадаємо, нещодавно у Львові, на площі Звенигородській, 3, археологами НДЦ «Рятівна археологічна служба» був виявлений культурний шар XIII століття, який дає уявлення про географічні межі княжого Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: