Український фотограф посів друге місце на міжнародному фотоконкурсі «Nikon Photo Contest»

100th_04

Робота українського фотографа Сергія Літвінова «День перемоги» посіла друге місце в номінації «Nikon Photo Contest».

27 липня в Токіо відбулося нагородження переможців щорічного міжнародного фотоконкурсу «Нікон» - Nikon Photo Contest, який був приурочений до 100-річчя заснування компанії.

Робота українського фотографа Сергія Літвінова «День перемоги» посіла друге місце в номінації «100-річчя Нікон».

Як повідомляє автор, фотографія була зроблена у його рідному містечку Новотроїцькому (Херсонська область) 9 травня 2016 року. Він з дружиною і донькою вирушили на святковий концерт. За традицією, що склалася, після концерту, право першими покласти квіти до меморіалу загиблим воїнам, надається ветеранам і людям, які мають пряме відношення до Другої світової війни. У той момент Сергій помітив як біля меморіалу стоїть літній чоловік з квітами в руках. Поклавши квіти, він ледь стримуючи сльози дивився на рідні імена на пам'ятнику. Саме цей момент і зафіксований на фотографії.

Як зазначає автор: «Момент, який відображає подвійний зміст «Дня перемоги», урочисте і одночасно сумне свято. День, коли ми святкуємо перемогу і згадуємо тих, хто віддав своє життя за перемогу у Другій світовій війні».

«На обличчі чоловіка відображена печаль, біль тієї війни, яку ми ніколи не забудемо. Цим знімком я хочу віддати шану тим людям, які захищали нашу Батьківщину», - розповідає Сергій.

На сайті конкурсу йдеться, що заохотила взяти участь в цьому конкурсі його дружина.

«Для мене велика честь взяти участь і отримати таку важливу нагороду Nikon Photo Contest. Я щиро дякую кожному з журі та суддів за відмінну організацію конкурсу. Окремо хочу подякувати мою дружину, яка мене надихає, і яка спонукала мене взяти участь в цьому конкурсі. Мир!», - прокоментував Сергій Літвінов.

Джерела: japan.mfa.gov.ua, nikon-photocontest.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: