«АВЕ Львів» хоче розірвати угоду із Жовквою – міська рада не реагує

DSCF6907-min-560x420
Так місто виглядало навесні.

Вже п’ять листів щодо перегляду тарифів на вивезення ТПВ і виплати компенсації за понесені втрати підприємством «АВЕ Львів» надіслало на адресу Жовківської міської ради. Компанія погрожує розірванням угоди і припиненням вивезення сміття.

А 31 липня на адресу міського голови  Жовкви Петра Вихопня надійшов вже п’ятий лист від «АВЕ Львів», у якому йдеться про можливість перегляду тарифів на надання послуг з вивезення сміття, оскільки чинний тариф відшкодовує витрати підприємства на рівні 60,5%. Проте досі жодної відповіді з міської ради так і не надійшло. Чи виносилося питання на сесію, «АВЕ Львів» не повідомляли.

«Даним листом ТОВ «АВЕ Львів» попереджає, що у зв’язку з понесенням значних додаткових витрат на надання послуг на території м.Жовква, підприємство залишає за собою право призупинити надання послуг зі збору та вивезення відходів та в подальшому звернутися до відповідних органів щодо примусового стягнення заборгованості Жовківською міською радою перед ТОВ «АВЕ Львів», – йдеться у повідомленні.

На ситуацію відреагували у Жовківській районній держадміністрації. До міського голови Петра Вихопня з офіційним листом звернулася голова РДА Надія Щур, у якому просить вирішити фінансово-господарське питання.

«Львівська ОДА та Жовківська РДА постійно повинна вирішувати протиріччя між Жовківською міською радою та ТОВ «АВЕ Львів».

Жовківська РДА забезпечує місце вивезення ТПВ з Жовківського району, тому просимо забезпечити фінансування додаткових витрат», – написано у листі.

ІА Дивись.info спробувала зв’язатися телефоном з міським головою Жовкви Петром Вихопнем, але він ігнорує не лише «АВЕ Львів». Тому офіційна позиція міської ради теж залишається невідомою.

Нагадаємо, що проблеми із вивезенням сміття зі Жовкви з’явилися після грибовицької трагедії. Щоправда, тоді йшлося про відсутність сміттєзвалища, адже ТПВ з міста вивозили на полігон ЛКП «Збиранка». А робило це комунальне підприємство, яке потім ліквідували. На зміну ж прийшло ТОВ «АВЕ Львів». Воно виграло тендер 1 січня. Але з низки причин сміття почали прибирати значно пізніше, та й то спочатку лишень з контейнерів. Натомість приватний сектор тривалий час залишався поза увагою. Більш-менш ситуація врегулювалася тільки нещодавно, і місто бодай трохи звільнилося із сміттєвого полону. Однак якщо міська рада й надалі ігноруватиме «АВЕ Львів», це призведе до розірвання угоди. Тим часом доки буде оголошений новий тендер, дотримані всі необхідні процедури, королівське місто знову може перетворитися на смітник.

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: