Обсяги місцевих бюджетів зросли після створення об’єднаних територіальних громад

61c45279b6e497ebac15bea97b11b297

Після реорганізації органів місцевого самоврядування та створення об’єднаних територіальних громад значно зросли обсяги місцевих бюджетів, однак фінансова дисципліна потребує покращення.

Про це заявив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський на розширеному засіданні колегії Західного офісу Держаудитслужби.

На розширеному засіданні колегії Західного офісу Держаудитслужби, яке відбулося 4 серпня, підбито підсумки роботи офісу у І півріччі 2017 року. Також було представлено першого заступника начальника Західного офісу Держаудитслужби Володимира Воїнського, який досі працював заступником начальника офісу.

Ростислав Замлинський коротко розповів присутнім про хід адміністративної реформи.

У зв’язку з цим він запропонував спільно з департаментом фінансів ОДА проводити відповідні тренінги для бухгалтерських служб новостворених громад. Також Ростислав Замлинський відзначив добру співпрацю офісу з облдержадміністрацією та пообіцяв подальше усіляке сприяння та підтримку.

Далі начальник Західного офісу Держаудитслужби Роман Кроляк ознайомив присутніх з результатами роботи офісу. Зокрема, зазначив, що впродовж І півріччя 2017 року проведено 62 ревізії, під час яких виявлено втрати фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 49,6 млн грн. Також проведено 14 державних фінансових аудитів діяльності суб’єктів господарювання та бюджетних програм, під час яких встановлено фінансових порушень на 159,7 млн грн та резерви додаткових надходжень чи покращення фінансового стану підприємств на 45,9 млн грн. Унаслідок впровадження пропозицій, розроблених працівниками офісу за результатами проведених аудитів, отримано економічний ефект у 55,5 млн грн.

За результатами аналізу процедур закупівель на підприємствах та в установах області попереджено витрати 390,3 млн грн на закупівлю товарів, робіт і послуг, договори щодо яких було укладено з порушеннями.

До правоохоронних органів передано матеріали 26 ревізій та аудитів. Загалом у І півріччі правоохоронці розпочали 19 досудових розслідувань за матеріалами та інформацією про результати проведених ревізій і аудитів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: