Як у львівських десантників проходять навчання зі стрибків (фото, відео)

IMG_7708

У ці дні на Львівщині проходять навчання десантників 80-ї бригади зі стрибків.

Сьогодні відбувається другий день серії навчань – стрибки з висоти 800 метрів без зброї. Понад сотня військовослужбовців уже встигла сьогодні взяти участь у навчаннях, - передає кореспондент Дивись.info.

Військові зауважують, що сьогоднішня погода є доволі сприятливою для стрибків, адже сильного вітру немає, що не створює зайвих труднощів при виконанні завдання. Сьогодні на навчаннях стрибали як уже досвідчені десантники, так і ті, хто мав перший такий досвід. До слова, серед військовослужбовців сьогодні було до десяти жінок, які на рівні із чоловіками виконували поставлені задачі.

В одній і тій самій черзі ті, хто стрибає вже вдесяте чи всоте, і зовсім «новачки». Десантники шикуються у чергу на борт, розподіляються і проходять кілька етапів перевірки – різні офіцери дивляться, чи правильно закріплені парашути, чи всі прилади працюють справно, щось поправляють в екіпіруванні…

Тим часом хлопці жартують про обов’язково «крайні», а не «останні» польоти та діляться очікуваннями: чи занесе вітром у ліс, чи не перетнешся із кимось у польоті (що, до речі, потенційно може бути небезпечним).

Потім невеликими групами піднімаються на борт гвинтокрила, перше коло – пробне, стрибають двоє – на крайніх точках відведеного майданчика, аби «пристрілятись». Вже за пару хвилин у небі з’являється рядочок білих парашутів. До слова, один такий комплект (парашут, запасний парашут, сумка для того, аби скласти все після стрибка, ніж та інше) важить понад 16 кілограм. Внизу спостерігають за побратимами й принагідно кричать у небо поради: «Ліворуч бери! Ліворуч!»

Військовослужбовці запевняють, що перед стрибками йдуть підготовчі заняття неодноразові, люди тренуються, тож наразі травм на цих навчаннях немає.

Командир 80-ї бригади, полковник Володимир Шворак теж стрибав разом з іншими офіцерами і солдатами. Командир зауважує, що кількість його стрибків уже перевалила за сотню, тож тепер такі завдання – більше у задоволення.  «Відчуваєш задоволення від стрибка, від польоту. Зрозумійте, це вже як буденність в деякій мірі, тому це доставляє задоволення. Просто ми служимо у таких військах, що задоволення можна отримати під час виконання задач з підготовки. Стрибок – це не є самоціль, це ж є просто засіб доставки до місця виконання бойового завдання. Хотілося би стрибати більше, але є такі можливості, є виконання задач, по матеріально-технічному ресурсу зараз питань немає, зараз більше стоїть питання часу. Фактично, з 2014 року це вперше, що ми проводимо планові стрибки у місці дислокації, бо частина бригади була в АТО», - розповів Володимир Шворак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: