«Нацистський колаборант Шухевич». Що писала у Facebook загибла регіоналка Бережна

109881

Сьогодні ЗМІ повідомили, що у ДТП загинула екс-нардеп від Партії регіонів Ірина Бережна.

Про це йдеться на сайті Лівий берег.

І хоч останні роки Ірина Бережна не мала стосунку до Верховної Ради, політику не полишила і активно займалася політичною та правовою діяльністю. Про свою діяльність Ірина Бережна дописувала у Фейсбук, тож пропонуємо невеликий огляд цих дописів.

Щодо політичної та юридичної діяльності Бережної йдеться, зокрема, про ораганізацію «Антифашистская правозащитная лига», яка, серед іншого, через судові рішення намагається заборонити перейменування у столиці проспекту Ватутіна на проспект Шухевича. От що з цього приводу писала сама Бережна у Фейсбук (орфографію лишаємо авторською): «Друзі, завтра відбудеться чергове засідання суду за позовом нашої "Антифашистської правозахисної ліги" до КМДА проти перейменування проспекту героя - визволителя Києва, легендарного генерала Ватутіна ім'ям нацистського посіпаки шухевича».

Крім того, як видно з Фейсбук-сторінки Бережної, вона використовувала нагоду виступати в ефірах пропагандистських російських каналів, на її сторінці також можна подивитись короткі відео виступів та меседжів, які проголошувала там екс-депутатка.

І ще про декомунізацію в Києві (орфографія авторська):

«Друзі, чудові новини - сьогодні наша "Антифашистська правозахисна ліга" домоглася заборони підписувати і публікувати рішення Київради про перейменування проспекту Героя генерала Ватутіна ім'ям нацистського коллаборанта шухевича!»

Також цікавою була реакція Бережної на безвіз: «Дивне бачення патріотизму по-українськи - розвалити власну країну, знищити економіку, вбити 10.000 українців, дискримінувати мирних громадян, які живуть на Донбасі, щоб, зекономивши 35 євро, звалити у Європу»,  - написала Бережна.

До слова, смерть Ірини Бережної уже підтвердила її колега по партії Олена Бондаренко.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, аварія сталася вранці в суботу на узбережжі Адріатичного моря між Італією та Хорватією. Водій, який віз Бережну з восьмирічною дочкою, найімовірніше, не впорався з керуванням, і машина вилетіла із серпантину. Водій та Ірина Бережна загинули, донька отримала незначні тілесні ушкодження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: