Суд повернув «Укрзалізницю» в підпорядкування Омеляна

27590

Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною постанову уряду, якою «Укрзалізницю» було виведено з-під порядкування Мінінфраструктури.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні представники Мінінфраструктури отримали судове рішення, відповідно до якого суд визнав незаконним рішення КМУ про передачу ПАТ "Укрзалізниця" з підпорядкування Мінінфраструктури», - повідомив Омелян.

«Відповідну постанову прийнято сьогодні Окружним адмінсудом Києва, який визнав незаконною та нечинною постанову Уряду від 18.01.2017 №52 "Про внесення змін до Статуту ПАТ "Укрзалізниця», - написав він.

Також, за словами Омеляна, суд дійшов до висновку про протиправність дій Мінекономрозвитку в частині підготовки та внесення на розгляд уряду проекту зазначеної постанови.

«Судом встановлено численні порушення законодавства, зокрема непогодження проекту постанови із заінтересованими органами влади, непроведення правової експертизи Мін'юсту», - йдеться в тексті повідомлення.

«Крім того, проект не розглядався на засіданні урядового комітету та не включався до порядку денного чергового засідання КМУ», - зазначив міністр.

За результатами розгляду справи, як повідомив Омелян, суд визнав виключне право Мінінфраструктури на розроблення проектів актів про внесення змін до Статуту ПАТ «Укрзалізниця» як міністерства, компетенція якого у таких питаннях є домінуючою.

«Після набрання законної сили таким судовим рішенням "Укрзалізниця" повернеться додому», - зазначив урядовець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: