У Туреччині вводять уніформу для обвинувачених у держперевороті

Підозрювані в тероризмі і звинувачені в спробі державного перевороту в Туреччині в 2016 році зобов'язані будуть надалі з'являтися на судових слуханнях у спецодязі. Про це повідомив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, з посиланням на DW передає Укрінформ.

Підозрювані в тероризмі і звинувачені в спробі державного перевороту в Туреччині в 2016 році зобов'язані будуть надалі з'являтися на судових слуханнях у спецодязі. Про це повідомив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, з посиланням на  DW передає Укрінформ.

Як зазначається, для першої категорії підсудних передбачені однотонні комбінезони - на зразок тих, які носили ув'язнені в'язниці на американській військово-морській базі Гуантанамо. Для другої вводяться коричневі куртки та штани.

"Вільна форма одягу буде заборонена", - підкреслив глава держави. Нововведення стало реакцією на інцидент, що стався в середині липня в залі суду. Один з обвинувачених постав тоді перед суддею у футболці з написом «Hero» («Герой»). У підсумку засідання довелося перервати. У наступні дні в Туреччині були затримані ще кілька людей в одязі з аналогічними написами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: