Харчишина на вулиці покусала собака. У травмпункті заявили, що вакцини від сказу немає

lider-gruppy-druga-rka-valerij-harchishin_rect_934decc6bb5b5a0daf45969ede6ef852

Лідера української групи Друга ріка Валерія Харчишина покусала собака, коли він їхав на велосипеді. Музикант звернувся за допомогою до травмпункту, але лікарі сказали, що в Україні немає вакцини від сказу.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Також медики порадили співакові відвезти на обстеження собаку, у якого міг бути сказ. Але власник тварини виступив проти цього. Харчишину довелося викликати поліцію, щоб забрати собаку.

«Мене спіткало це чудовисько. Ось цей пацик вкусив мене за ногу. Ви знаєте, що в нашій країні за протоколом ти повинен зробити – звернутися в травмпункт за місцем проживання, щоб терміново провести вакцинацію від сказу. Незалежно від розміру та соціального сорту собаки. А ще пса зловити і відвезти на станцію боротьби зі сказом тварин або, як мінімум, до ветеринара», – написав він.

Харчишин зазначив, що вакцини від сказу немає не те що за місцем реєстрації, а взагалі по всій Україні.

«Тому, якщо собака скажена, то вам слід підшукувати найближче бюро ритуальних послуг, щоб замовити гарне соснове пальто. Ліків від сказу не існує. І якщо ви мрієте про спокійне життя протягом інкубаційного періоду, залишається пса зловити і відвезти його на обстеження»,– йдеться в повідомленні.

Харчишин також написав, що після цього звернувся у відділ по боротьбі зі сказом. Йому запропонували тримати собаку у себе вдома протягом 10 днів.

«Якщо за цей час собака не здохне, то і ви будете жити довго і щасливо і колись 100% помрете, але не від сказу. Але запропонував зробити все по протоколу. І я поїхав в травмпункт, щоб почути, “вакцини немає, спостерігайте за собачкою …”. Але є аналог, їдьте купіть вакцину від правця, на всякий пожежний», – написав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: