Парламент підтримав 5% законів від Опозиційного блоку

maxresdefault-1
Ілюстрація: Портал Акцент

Всього протягом 6-ї сесії парламент прийняв 101 закон.

Про це генеральний директор ВГО «Комітет виборців України» Олексій Кошель заявив 7 серпня, під час презентації дослідження роботи 6 сесії Верховної Ради, повідомляє Дивись.info.

Експерт спростував міф про те, що за словами представників «Опозиційного блоку» нардепи не голосують у парламенті, бо їх законопроекти у будь-якому разі не підтримують.

«Ми бачимо, що серед авторів прийнятих законів, 42 — це БПП, 41 — «Народний фронт», «Радикальна партія» – 25, «Батьківщина» – 22, «Самопоміч» – 22, а «Опозиційний блок» –  всього 6 законів. Якщо зауважити, що у парламенті було прийнято трохи більше 100 законів, ми маємо ситуацію, коли близько 5% законів «Опозиційного блоку» підтримав український парламент», — зазначає гендиректор КВУ.

Читайте також: Сьогодні де-факто у парламенті працює стара коаліція, — гендиректор КВУ

За словами фахівця, це цілком природній показник. Він руйнує міф про те, що парламент не підтримує опозиційні законопроекти.

Також, як зазначив Олексій Кошель, близько 80% прийнятих законів були спільною ініціативою депутатів різних фракцій і груп. Так, з 56 законів авторства народних депутатів лише 11 були виключно ініціативою фракцій коаліції — БПП чи «Народного фронту». Решта 45 законів були спільно подані депутатами різних фракцій та груп ВРУ.

Нагадаємо, цієї сесії парламент зареєстрував рекордну кількість проектів законів та постанов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: