До уваги абітурієнтів: сьогодні оприлюднять список зарахованих до ВНЗ

110870
Фото: Україна Молода

Інформація про абітурієнтів, які були зараховані до вищих навчальних закладів, з'явиться сьогодні в персональних кабінетах вступників.

Про це повідомив директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Вчора завершився важливий етап вступної кампанії. ВНЗ були видані накази про зарахування на бюджетну форму навчання абітурієнтів, які отримали ці місця за адресним розміщенням держзамовлення», - сказав він.

Крім того, чиновник заявив, що тепер триватиме процес переведення на бюджет осіб, які мають пільги, або тих, хто за пріоритетними спеціальностями знаходиться в списках черговиків. «Щоб мати можливість бути переведеним на місце держзамовлення, вступник повинен прийти до ВНЗ, оцінити, чи має він шанс на переведення, подати документи і укласти договір. Тому що в цьому випадку саме договір є підставою для зарахування до ВНЗ. Далі в порядку черги буде проводитися переведення. Для цього складаються відповідні реєстри. При цьому є одна категорія вступників, яка гарантовано, якщо потрапляє в реєстр, обов'язково і швидко переводиться. Це діти загиблих захисників України», - додав він.

Як раніше писала Дивись.info, два львівських університети увійшли до ТОП-10 кращих ВНЗ України. Відповідний консолідований рейтинг вищих навчальних закладів України 2017 року складено інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua».

Консолідований рейтинг підсумовує загальні рейтингові місця навчальних закладів за версією «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Вебометрикс».

За результатами консолідованого рейтингу свої провідні позиції підтвердив Київський національний університет ім. Шевченка, який у 2017 році очолив Консолідований рейтинг.

Високі показники якості освітніх послуг підтверджують Київський політехнічний інститут ім. Сікорського та Харківський національний університет ім. Каразіна, що поділили між собою друге та третє місця рейтингу.

Четверту позицію рейтингу посів Львівський національний університет ім. Франка.

П’яту сходинку консолідованого рейтингу обійняв лідер освіти Харківщини Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут».

Шосте місце консолідованого рейтингу отримав ще один представник міста Лева Національний університет «Львівська політехніка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: