Львівський бронетанковий завод зобов'язали сплатити до бюджету майже 10 мільйонів

IMG_5499-630x420

Відповідне рішення прийняв Господарський суд Києва у відповідь на позов військової прокуратури.

Господарський суд міста Київ прийняв рішення про стягнення з державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» до Державного бюджету України 9,8 млн грн. Про це йдеться у повідомленні військової прокуратури Західного регіону України.

Відтак суд задовольнив позов військової прокуратури Західного регіону. Львівський бронетанковий завод звинувачується у невиконанні зобов’язань щодо повернення коштів.

«У грудні 2015 року між Міністерством оборони і заводом укладено договір щодо виготовлення і поставку оборонному відомству тактичних бойових колісних машин «Дозор-Б» в кількості 10 одиниць, які призначались для використання у зоні проведення антитерористичної операції», — йдеться у повідомленні.

Військова прокуратура повідомляє, що завод перевищив суми коштів, перерахованих Міністерством оборони України, над фактичними витратами заводу на виготовлення та поставку продукції.

Львівський бронетанковий завод повинен був повернути замовнику кошти, які раніше отримав як попередню оплату за контрактом у сумі майже 6,5 млн грн. Однак зазначені зобов’язання завод у добровільному порядку не виконав.

У зв’язку із цим, військова прокуратура заявила позов про стягнення зазначених коштів у сумі 6,5 млн грн, а також штрафні санкції у розмірі 3,3 млн грн за прострочення виготовлення та поставки військової техніки. Суд погодився з доводами прокурора щодо наявності підстав для повернення цих сум та задовольнив позов у повному обсязі.

Нагадаємо, 15 липня Солом’янський районний суд Києва обрав Роману Тимківу, директору ДП «Львівського бронетанкового заводу», запобіжний захід у вигляді двох місяців під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 2 млн грн.

Підозрюваного в корупції директора підприємства та низку посадових осіб Збройних сил України було затримано 14 липня, напередодні візиту Президента Петра Порошенка. Співробітники НАБУ підозрюють Романа Тимківа у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). Зокрема, йдеться про встановлення несправних двигунів на танки, які ремонтувало підприємство.

Водночас, суд відсторонив директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа від посади після того, як його сестра внесла заставу за Романа Тимківа.

Читайте також: Афера в стилі Остапа Бендера, або Як на бронетанковому «торгували» двигунами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: