Фінал Суперкубка УЄФА: «Реал» продовжує збирати трофеї (відео)

86ff94b0-4d53-4d70-ad77-e98136f51be7

У матчі за Суперкубок УЄФА мадридський«Реал» обіграв «Манчестер Юнайтед».

Суперкубок УЄФА в п'ятий раз поспіль дістався переможцю Ліги чемпіонів. У столиці Македонії Скоп'є мадридський «Реал» з рахунком 2:1 переграв «Манчестер Юнайтед», здобувши почесний приз в четвертий раз в цілому і в третій раз - за останні чотири роки.

З тих пір, як матчі Суперкубка УЄФА, з 1998-го по 2012 рік розігрувати в Монако, фінали почали проходити по всій Європі. Тепер слідом за Прагою, Кардіффом, Тбілісі і Тронхеймом прийшла черга Скоп'є, якому було довірено прийняти протистояння з найяскравішої вивіскою «Реал» - «Манчестер Юнайтед».

З точки зору популяризації футболу, рішення УЄФА проводити зустрічі Суперкубка в містах, які практично не мають шансів прийняти у себе європейських грандів, слід вважати абсолютно вірним. Ось і гра в столиці Македонії, природно, викликала величезний інтерес: всі квитки за ціною від 15 до 50 євро на арену «Філіп II Македонський», місткість якої в даному випадку склала 30,5 тисячі осіб, були розпродані продані задовго до початку матчу.

Назвати Суперкубок найбажанішим трофеєм для таких команд, як «Реал», «Баварія» і «Барселона», звичайно, не можна. До того ж матч між діючими переможцями Ліги чемпіонів і Ліги Європи проводиться на самому початку сезону, коли футболісти ще не набрали оптимальну форму. Проте, починаючи з 2013 року почесний трофей незмінно вигравали власники головного єврокубка.

Зараз шанси «Реала» теж котирувалися вище. Якщо на його перемогу в основний час букмекери приймали ставки з коефіцієнтом 2,2, то на перемогу «Манчестер Юнайтед» - з коефіцієнтом 3,2. При цьому в основному складі мадридців не вийшов Кріштіану Роналду, у якого, як і у деяких інших учасників Кубка конфедерацій, відпустка почалася і закінчився трохи пізніше, ніж у інших футболістів. Зате з перших хвилин на поле виявився Гарет Бейл, який пропустив більшу частину попереднього сезону через травму.

«Реал» почав цю зустріч, маючи на своєму рахунку вражаючу серію з 65 поспіль офіційних матчів. На 24-й хвилині, використавши ідеальний пас Даніеля Карвахаля, відзначився Каземіро, який, до речі, незадовго до цього потрапив в перекладину. «Манчестер Юнайтед» не те, щоб пішов в глуху оборону, але власні випади завершував не надто гостро.

Після перерви на 52-й хвилині Іско після нехитрої комбінації, розіграної з Бейлом, подвоїв перевагу чемпіона Іспанії, але рівно через десять хвилин бельгійський новачок «Манчестер Юнайтед» Соломон Лукаку відіграв один м'яч. Ближче до фінального свистка головний тренер «Реала» Зінедін Зідан все-таки кинув в бій Кріштіану Роналду, проте «червоні дияволи» мали територіальну перевагу і пару раз були близькі до того, щоб зрівняти рахунок.

Кінцівка ж пройшла у взаємних атаках, і в цілому можна сказати, що підсумковий результат - 2:1 - справедливий. «Реал» в четвертий раз за всю історію (2002, 2014 року, 2016 2017) виграв Суперкубок, наблизившись за кількістю перемог до рекордсменів - п'ятикратним власникам почесного трофея «Мілану» і «Барселоні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: