ЛМР: Люди, які придбали квартири в ПрАТ «Ірокс», стали заручниками судової тяганини

реєстрація-майна
Фото(ілюстративне). З відкритих джерел.

ПрАТ «Ірокс» протягом багатьох років проводить протиправне будівництво багатоповерхових будинків на вул. Антонича-Майданній, вул. Шевченка, 418, вул. Тернопільській, 42 у Львові.

У мерії інформують, що

Сам забудовник заявляє, що будівництво багатоквартирного будинку на вул. Антонича-Майданній у Львові законне і було здійснено з усіма необхідними дозволами.

Як повідомила сьогодні, 9 серпня, під час брифінгу директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, ПрАТ «Ірокс» жодного разу при будівництві жодних своїх будинків не звертався до органів влади чи органів місцевого самоврядування за отриманням необхідних документів.

«Люди, які придбали квартири в будинках, які будує компанія «Ірокс», не мають змоги належним чином оформити право власності на ці квартири. Зараз є вільний доступ до реєстрів і можна побачити, що право власності на ці квартири встановлено рішенням судових інстанцій. Тобто вони спочатку оформляють договір купівлі-продажу, а потім їм ще треба пройти як мінімум одну судову інстанцію для оформлення права власності»

«Говоримо зараз про декілька об’єктів: вул. Шевченка, 418, вул. Антонича-Майданна і зараз вони намагаються провадити будівництво на вул. Тернопільській, 42. Оскільки будівництво на вул. Тернопільській перебуває в найбільш активній фазі, Інспекція держархбудконтролю видала припис на припинення будівництва, оскільки документів на землекористування компанія не має, містобудівних умов та обмежень компанія не має, дозволу на початок будівельних робіт, отриманого належним чином,  компанія не має», - розповіла Гелена Пайонкевич.

Додамо, що раніше пройшла прес-конференція за участі гендиректора компанії-забудовника ПрАТ «Ірокс» Ігоря Микичака і юристки Марії Дацько, яка представляє автогаражний кооператив, що є замовником будівництва, які заявили, що будівництво багатоквартирного будинку на вул. Антонича-Майданній у Львові законне і було здійснено з усіма необхідними дозволами, повідомляє ІА ZIK.

«У 2010 році цей гаражний кооператив отримав дозвіл Інспекції Державного архібудконтролю Львівської області на виконання будівельних робіт з будівництва багатоповерхового житлового будинку. Будівництво проводилося з усіма необхідними дозволами і все це описано в декларації про введення об’єкта в експлуатацію. Тому звинувачення з боку міської влади стосовно незаконності цього об’єкту – надумані і недоведені», – зазначила Марія Дацько.

Нагадаємо, мерія Львова звернулась у правоохоронні органи щодо порушення кримінального провадження стосовно керівництва ПрАТ «Ірокс».

Відтак, Львівська міська рада просить порушити кримінальне провадження щодо керівника ПрАТ «Ірокс», який повністю нівелює вимоги законодавства у сфері будівництва, а також – щодо посадових осіб Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області (тепер департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: