Сьогодні у Львові відкрили Почесне Консульство Королівства Нідерландів (фото)

IMG_8372

Сьогодні у Львові відбулося відкриття Почесного Консульства Королівства Нідерландів у Львові, передає кореспондент ІА Дивись.info.

Сьогодні у Львові відбулося відкриття Почесного Консульства Королівства Нідерландів, передає кореспондент ІА Дивись.info.

У церемонії відкриття взяли участь У церемонії відкриття візьмуть участь Кейс Ян Рене Кломпенхаувер, Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні; Андрій Гринчук, Почесний Консул Королівства Нідерландів у Львові; Андрій Садовий, міський голова Львова; Ростислав Замлинський, перший заступник голови ЛОДА

Почесне Консульство Королівства Нідерландів було у Львові з 1907 року. У 1939 році ця традиція була перервана.

З початку незалежності України у Львові було Почесне Консульство Нідерландів, яке працювало успішно 20 років. Тепер у фокусі його питань буде промоція співпраці між Королівством Нідерландів та Західною Україною, оскільки округ консульства буде включати не лише Львівську область, але й сім областей Західної України.

Робота проводитиметься у питаннях інвестиційної співпраці, торговельної та культурної.

«Перш за все хочу сказати добрі слова в адресу Богдана Панкевича, який був близько 20 років почесним консулом Королівства Нідерландів у Львові. І це було перше Почесне консульство з моменту отримання незалежності України. Всі інші консули ходили до нього і вчилися. І сьогодні цей прекрасний спадок передається у руки нового консула, якому я зичу працювати як мінімум років 20. Голландія має великі сентименти до України. Тому надіємося, що ця співпраця буде активною», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: