Львів'ян кличуть на міжнародний фестиваль «Музика у старому Львові»

З 17 до 29 серпня у Львові проходитиме фестиваль за участі виконавців з різних міст України, Польщі, а також Північної Ірландії та США.

Про це під час прес-конференції повідомив засновник фестивалю, диригент Сергій Бурко, передає кореспондент ІА Дивись.info.

Протягом двох тижнів з 17 до 29 серпня у Львові проходитиме 4 міжнародний музичний фестиваль «Музика у старому Львові».

Як зазначає Сергій Бурко, львівський фестиваль відбувається у рамках партнерства з польським фестивалем «Музика у старому Кракові».

Фестивалі подій відбуватимуться паралельно з 42 Свято музики у Кракові, куди завітають українські колективи та солісти.

«На львів'ян та гостей міста очікує програма від колективів, які також братимуть участь у польському фестивалі, така синхронізація відбуватиметься протягом усіх днів. Кульмінацією стане концерт 29 серпня за участі старовинного Белфастського філармонічного хору Північної Ірландії. Також на гостей концертів у Львові та Кракові очікують вечори європейської світової класики», - каже Сергій Бурко.

Під час фестивалю будуть задіяні різні локації міста, зокрема Римо-католицька катедра, палац Потоцьких, музей Пінзеля та обласна філармонія.

«Фестиваль відкриває для слухачів чудові місця Львова та показує, що ці дворики костели та інші локації є гарним містом для проведення концертів. На моє переконання фестиваль має показати музику як свято», - зазначив Мар'ян Орліковський, консул Республіки Польщі у Львові.

Сургій Букро додав, що 12 серпня в італійському дворику відбудеться своєрідна прелюдія до фестивалю. Там виступлять 4 струнні квартети музикантів з оркестру «Віртуози Львова» з проектом «Жива квадро-музична система».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: