Сьогодні проходить суд над Януковичем (відео)

272278_650x410

Сьогодні, 10 серпня, проходить суд над Януковичем.

Суд над Януковичем, якого Генеральна прокуратура України (ГПУ) звинуватила у державній зраді, триває в Оболонському районному суді міста Києва відповідно до процедури зочного засудження, передає РБК-Україна.

Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко. «Судове засідання оголошується відкритим», - сказав суддя Дев'ятко.

У залі суду присутня державний адвокат Януковича Віталій Мешечек і прокурор Головної військової прокуратури ГПУ Руслан Кравченко.

Суд над Януковичем досліджує звернення президента Росії Володимира Путіна до Ради Федерації РФ про введення російських військ в Україну. Прокурор Руслан Кравченко запропонував розпочати засідання з дослідження доказу, який підтверджує звернення Путіна до Ради Федерації. «У зв'язку з екстраординарної ситуацією, що склався на Україні ... прошу Раду Російської Федерації про використання Збройних сил на території України до нормалізації суспільно-політичної ситуації», - зачитав суддя Дев'ятко текст протоколу. Прокурор зазначив, що дане звернення датоване 1 березня 2014 року - після того, як Росія почала агресію проти України. На думку адвоката Мешечка, цей документ не може розглядатися в суді, так як є недопустимим доказом.

«Підписи головного слідчого Приймачка там немає, і це перше, чому цей протокол повинен вважатися неприпустимим доказом», - сказав захисник. Суд вирішив безпосередньо під час засідання перевірити наявність такого звернення Путіна на офіційному сайті Кремля через відсутність підпису слідчого. У суді також було продемонстровано відео засідання Ради Федерації РФ по порядку 347, під час якого повелося голосування за введення російських військ в Україну. Мешечек також зазначив, що його підзахисний не може бути підозрюваним через те, що повістка йому не була вручена за допомогою звернення до Росії за міжнародною правовою допомогою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: