У Литві викрили злочинців, які намагалися продати українців-заробтчан у трудове рабство в Британію

lietuvos-pasienieciai-kartu-su-uzsienio-kolegomis-isarde-prekybos-zmon-75450919

Литовські прикордонники разом із зарубіжними колегами розкрили міжнародну мережу торгівлі людьми: українців, що приїхали в Литву, збиралися вивозити для примусової праці до Великої Британії.

Про це повідомляє Delfi.

«У понеділок увечері працівники відділу організації кримінальної розвідки Служби охорони держкордону Литви (СОДКЛ) разом із колегами з підрозділу берегової охорони затримали в Шяуляйському і Мажейкському районах трьох громадян Литви та одного громадянина України», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, останній є головним організатором незаконної схеми переправлення людей до Сполученого Королівства. Громадяни Литви допомагали українцю та здійснювали переправлення людей за кордон. Вік затриманих – від 41 до 50 років.

Крім того, зазначається, цього тижня працівники СОДКЛ провели обшуки в житлових приміщеннях, що належать затриманим особам, а також у нежитлових приміщеннях в Шяуляйському і Мажейкському районах.

«Під час обшуків знайдено дев'ять нелегально доставлених громадян України. За даними прикордонників, цих українців планували незаконно вивезти за кордон, а також, скориставшись їхньою вразливістю, використовувати для примусової фізичної праці в рабських умовах», – ідеться в повідомленні.

Відомо також, що, за даними українських правоохоронців, під час обшуків в Україні було знайдено вогнепальну зброю та підроблені документи, які нелегально зберігалися й, імовірно, використовувалися для переправлення людей за кордон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: