На ЗІКу закрили проект, котрий відмовився готувати замовні матеріали проти Дубневичів

06da9082363f30e1f7e83ce2a26ab8ac

Про це повідомив відомий журналіст, редактор проекту соціальних розслідувань «Остання Інстанція - ZIK» Данило Мокрик на своїй сторінці у ФБ.

В емоційному пості Мокрик заявив, що йде з телеканалу і ніколи не збирається повертатись на ZIK, на якому пропрацював три роки.

Данило Мокрик цілком прямо звинуватив канал у підготовці замовних сюжетів для власників телеканалу та тиску на команду проекту «Остання Інстанція - ZIK», навіть до закриття передачі.

«Я просто хочу розповісти вам зараз історію змін. Висновки зробите самі … Ми здогадувались, куди вітер дує. За весь час свого існування «Остання Інстанція» була абсолютно незалежним проектом без будь-якого зовнішнього впливу. Очевидно, прийшов час перетворити його на проект “побажань” інвестора і керівництва», - пише Мокрик у ФБ.

Він розповів, що нова керівниця відділу розслідувань (Ольга Мовчан, - ред.) одразу ж після набуття нової посади почала схиляти команду до виконання «замовлень інвесторів».

«Однак вже наступного дня (другий день під фактичним керівництвом Олі) через неї прийшло побажання від генерального директора Ігоря Туркевича - зробити матеріал про братів Дубневичів і корпорацію «КРТ». На що я відповів, що ми не можемо взяти в «Останню Інстанцію» цю тему … Далі було декілька розмов з Олею. Я говорив, що не маю бажання робити замовні і «персональні» розслідування загалом, вона пояснювала, що побажання від керівництва все одно будуть: «Ти ж знаєш, що побажання від керівництва будуть, бо так є на всіх каналах, і так буде і в нас, питання, як часто», - цитує колегу Мокрик».

В результаті, як пише Мокрик, було прийнято рішення, що з вересня проект перестає з’являтися в ефірі. Журналіст у пості зізнався, що йому кілька разів пропонували зробити замовні матеріали, зокрема про братів Дубневичів, Андрія Садового, Анатолія Матіоса.

Журналіст додав: «Після цього телеканал ZIK для мене - назавжди закритий». І пояснив, що впродовж серпня вийде ще 3 випуски журналістських розслідувань проекту. Нагадаємо, проект виходив на телеканалі ZIK з березня 2017 року.

Довідка:

ZIK ("Західна інформаційна корпорація") — загальноукраїнський інформаційний телеканал. Інформаційне агентство ZIK було створено ще влітку 2004 року. З 16 лютого 2017 року телеканал став загальноукраїнським телеканалом.

Власником телеканалу ZIK є Петро Димінський, підприємець, почесний президент ФК «Карпати», котрому, як відомо з Вікіпедії, присвоюють репутацію львівського «сірого кардинала». Вважається найбагатшою людиною Західної України, однак публічна інформація про його бізнес та статки відсутня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: