В уряді показали, куди можуть долетіти ракети Росії з окупованого Криму

baltiyskiy_flot_ucheniya
Фото ілюстративне

Росія створює воєнну загрозу всьому європейському континенту, маючи на території анексованого Криму недоступну для міжнародного контролю та моніторингу мілітаризовану зону.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

У відомстві зазначили, що Кремль продовжує постачати на територію півострова сучасне військове озброєння. І більшість країн ЄС не у повній мірі усвідомлюють характер та реальність загрози всьому континенту через мілітаризацію Криму Росією.

«У грудні 2015 року Чорноморський флот РФ поповнився двома малими ракетними кораблями "Зелений діл" та "Серпухов", оснащеними ракетними комплексами "Калібр-НК". Ракетні комплекси в разі використання ракет типу ЗМ-14 (SS-N-27 Sizzler) дозволяють уражувати цілі на відстані до 2500 км», – зазначили у міністерстві.

Якщо зброя такого класу буде розміщена на кораблях біля Криму, то у радіус ураження потрапляють всі країни від Румунії до Франції та Скандинавських країн, також країни Близького Сходу, Північної Африки, Передньої Азії та важливий стратегічний об’єкт – Суецький канал.

Військові кораблі «Зелений діл» та «Серпухов» перебувають у складі Балтійського флоту РФ, що робить можливим їх використання в межах кола з радіусом 2500 км із центром в Калінінградській області. Таким чином, в зоні небезпеки опиняються практично всі європейські країни, включно з Ісландією, – підкреслили в уряді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: