У Львові на Lviv MozArt гратимуть українські та німецькі музиканти

lyniv_oksana_015

На завершальному концерті Lviv MozArt гратимуть українські і німецькі музиканти.

Під час завершального концерту фестивалю Lviv MozArt українські музиканти підліткового віку виконуватимуть класичну музику разом з німецьким оркестром однолітків.

Про це під час прес-конференції повідомила арт-директорка фестивалю Оксана Линів, пише ІА Дивись.info

«18 серпня у Львові стартує міжнародний музичний фестиваль Lviv MozArt. За словами арт-директорки фестивалю Lviv MozArt, у рамках фестивалю відбудеться перший зведений концерт українського новоствореного молодіжного оркестру спільно з Федеративним оркестром Німеччини. 21 числа до Львова приїжджають 37 молодих музикантів з Німеччини, які разом з 30 музикантами з України сядуть на одну сцену філармонії за одні пульти»,– каже Оксана Линів.

«На концерт вони пов’яжуть краватки, які носитимуть національну символіку Німеччини і України. На половину концертів у нас солістами будуть німці, на половину — українці,— каже Оксана Линів. — Концерт-закриття, програма якого буде складатися з творів німецьких і українських класиків, буде Франц Авер Моцарт, Людвіг Ван Бетховен, Борис Лятошинський. Цю програму ми виконаємо на закритті фестивалю у Львові 25 серпня», — каже Оксана Линів.

Нагадаємо, що цей проект проходить за співпраці з найбільшим класичним фестивалем Німеччини. Основне фінансування іде з Міністерства закордонних справ Німеччини. На цей концерт приїжджають багато німецьких політиків.

«Цей концерт унікальний тому, що минулого року такий проект відбувся з Мексикою, але мексиканських дітей у Німеччину не повезли. Вони запросили тільки мексиканського диригента. У нас запросили цілу групу. Більше того, я маю останні новини з Бонну: українських дітей будуть поселяти по сім’ях тамтешніх. І спочатку вони переживали, чи знайдуть достатньо волонтерів. А зараз сказали, що інтерес до того, щоби прийняти українських дітей такий великий, що вони вже роблять збори і вибирають, у кого квартира ближча до концертного залу, у кого є машина тощо. Останній проект для мене є реалізацією казкової мрії, це вперше в історії України, наше покоління стане іншим і буде мислити іншими категоріями», – каже Оксана Линів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: