Сьогодні у Львові стартує фестиваль «Музика в старому Львові»

390270-img

З 13 до 29 серпня у нашому місті проходитиме IV Міжнародний музичний фестиваль «Музика в старому Львові» у рамках партнерства з фестивалем «Музика в старому Кракові».

 

Пр це інформує прес-центр ЛМР.

Класична музика звучатиме в храмах та палацах, а до Львова завітають виконавці і колективи з усієї України, Польщі, США та Північної Ірландії.

Директор департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда зазначила, що підтримувати фестиваль – це обов’язок для міста. «Такі заходи працюють на поширення культурного іміджу Львова поза його межами. Окрім того, це є гарним свідченням нашого партнерства з польськими містами, – зазначила Наталія Бунда. – Музика не має меж. Це та мова, яка зрозуміла кожному. Ми тішимося, що фестиваль проходитиме вже вчетверте. Адже Львів є культурною столицею України, і маємо амбіції стати також європейською столицею культури. Важливо, що наші фестивалі набувають міжнародного рівня».

Музичний координатор фестивалю Юрій Луців, який нещодавно побував на прес-конференції у Кракові, розповів, що там ці заходи сприймають вже як нерозривні. «Такі синхронні фестивалі не мають аналогів. Це популяризація музики і культурних надбань та традицій. У Кракові дуже цікавляться не лише концертною програмою, а і Львовом, як культурним центром, – зазначив Юрій Луців. – Всі заходи відбуватимуться в старовинних сакральних спорудах та палацах. Там духовна музика звучить ще краще – навіть стіни допомагають виконавцям».

Консул Республіки Польща у Львові Мар’ян Орліковський зазначив, що існування такого фестивалю відкриває для слухачів чудові локації нашого міста. «Гості фестивалю побачать, що ці дворики й костели є дуже гарним місцем для концертів. Це мене найбільше зацікавило у проекті, коли Сергій Бурко вперше звернувся до консульства». За словами консула, фестиваль – це перш за все свято. Потрібно представити всі проекти та ідеї так, щоби відвідувачі занурилися в найкращу атмосферу.

Мар’ян Орліковський підкреслив, що найвідоміший за радянських часів музей атеїзму знаходився в Домініканському соборі, де також відбуватимуться концерти фестивалю. «Дуже багато сакральних місць були закритими за часів союзу. Зараз вони оживають і в релігійному, і в культурному сенсі. Таким чином ми викидаємо радянські традиції на смітник часу».

Керівник прес-служби ПАТ «Кредобанк» Віктор Гальчинський зазначив, що банк вже втретє є генеральним партнером фестивалю. «Для соціальної діяльності «Кредобанку» важливою є підтримка цікавих українсько-польських проектів та знакових подій Львова. Ми дуже тішимося, що цей фестиваль став справді знаковою подією для нашого міста. Його вирізняє доступність».

Віктор Гальчинський зазначив, що зараз в Кракові почали багато говорити про львівський фестиваль. Прес-секретар ПАТ «Кредобанк» додав, що найближча і найбажаніша перспектива на наступний рік – показувати найкращі концерти у Львові та Кракові онлайн.

Директор компанії «Дік-Арт» Андрій Сидор зазначив: «Ми пишаємося, що були біля витоків «Музики в старому Львові». Підхід до формату та локацій тут абсолютно нетиповий. Фестиваль переносить класичну музику з оперних та філармонійних сцен в храми, де вона звучить ще більш сакрально. Кілька років тому говорили, що у Львові бракує фестивалів класичної музики. Тепер їх з кожним роком все більше і більше. Чотири роки тому не вірили, що цей проект зможе розвиватися так гарно, але ось зараз ми анонсуємо «Музику в старому Львові» вже вчетверте».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: