Львів’янам пояснили, чому дехто може не отримати субсидію у новому періоді

HD38447_1463642932

За офіційними даними, у Львові налічується понад 15 тисяч родин-боржників по субсидіях.

Про це під час брифінгу, 14 серпня, повідомила начальниця управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Демкович, інформує Дивись.info.

У квітні поточного року були внесені зміни до порядку призначення житлових субсидій. Так, у разі, якщо родина отримувала субсидії у попередньому періоді, тобто по 30 квітня 2017 року, і станом на 1 травня в такої родини була протермінована заборгованість понад 2 місяці, мешканці не отримують субсидію на новий період.

Про таку заборгованість, згідно з постановою Кабінету міністрів, зобов’язані інформувати відділи соціального захисту населення. Самі ж вони отримують інформацію про борги від надавачів послуг: ЛьвівгазЗбут, обленерго, ЛКП, ЖБК, водоканал тощо.

Читайте також: На площі Петрушевича у Львові хочуть облаштувати підземний паркінг

«Ця інформація надійшла нам станом на 1 червня. І станом на 1 травня таких родин у Львові налічувалося 15 тисяч 307, — каже начальниця управління соціального захисту. — Такі мешканці не мають права на одержання житлової субсидії на наступний період, допоки вони впродовж двох місяців з часу інформування їх про таку заборгованість не сплатять її і документально цього не підтвердять. Також вони можуть укласти договір із надавачем послуг про реструктуризацію боргу».

За словами Наталії Демкович, якщо упродовж двох місяців мешканці не виконають цих умов, вони будуть мати право на одержання житлової субсидії лише з того місяця, в якому вони або сплатять заборгованість, або ж укладуть договір про реструктуризацію.

Якщо ж мешканець сплатив заборгованість впродовж двох місяців, то йому субсидія призначається з 1 травня.

Наталія Демоквич зазначила, що до 20 червня управління соціального захисту ЛМР поінформувало людей про наявність заборгованості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: