Львівщина налагоджує співпрацю із Китаєм у гуманітарній сфері

DSC_4217_1502720303_613x409.75935828877_3_0

Сьогодні, 14 серпня, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський зустрівся із ректором Центральної академії образотворчого мистецтва Китайської Народної Республіки Фань Діаном.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Сторони обговорили потенційну співпрацю у сфері освіти та культури, а також збереження пам’яток мистецтва.

«Дуже приємно, що галузь культури у співпраці посідає одне із провідних місць, адже наші країни ще з часів Середньовіччя поєднують імена видатних  культурних діячів та вчених, - зазначив Ростислав Замлинський. - Ми відкриті і готові до співробітництва. Львівщина – комфортний та безпечний туристичний осередок. Переконаний, що сьогоднішня зустріч стане ще одним кроком для поглиблення добрих двосторонніх відносин».

Відтак, у межах зустрічі домовились про створення сприятливих умов для обміну досвідом у сфері збереження та реставрації творів мистецтва, зокрема організацію лекцій, семінарів, конференцій, проведення  реставраційних робіт та оцифрування музейних експонатів спільно із спеціалістами з Китаю.

«Ми вражені потужним культурним пластом, представленим на Львівщині. Тут приємно, комфортно і цікаво перебувати туристам, - наголосив Фань Діан. - Впевнений, що у гуманітарній сфері у наших країн є широке поле для обміну досвідом».

Окрім того, обговорили вектори співпраці між Львівською національною академією мистецтв та Центральною академією образотворчого мистецтва КНР. Також порушили питання проведення низки культурно-просвітницьких заходів у межах святкування 25-річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Китаєм, зокрема можливість обміну виставками живопису.

Варто зазначити, участь у обговоренні також взяла заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, т.в.о. директора департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Василь Гладкий, директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Поліна Лі, ректор Львівської національної академії мистецтв Володимир Одрехівський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: