ФСБ затримала чергового українського «диверсанта»

70533d6-1

ФСБ Росії заявила про затримання в окупованому Криму «агента Служби безпеки України», який «намагався пошкодити лінію електропередачі та планував інші диверсії».

Про це повідомляє у вівторок російський «Інтерфакс», з посиланням на ЦГЗ ФСБ Росії, пише УП.

«Управлінням ФСБ Росії по республіці Крим і Севастополю в ході оперативно-розшукових заходів затримано агента Служби безпеки України в Херсонській області, якого спрямували до Криму для здійснення диверсійних актів», – йдеться в повідомленні.

ФСБ РФ наводить прізвище затриманого.

«12 серпня Геннадій Лемешко затриманий співробітниками органів ФСБ при спробі пошкодити лінію електропередачі в районі траси Судак-Новий Світ», – йдеться в повідомленні.

Він уродженець Харківської області, «раніше проходив службу в так званій зоні ATO на посаді старшого розвідника глибинної розвідки в одній з військових частин ЗСУ».

Російські спецслужби заявляють, що у затриманого виявлено та вилучено: дві тротилові шашки типу «200» із запальною трубкою ЗТП-50, механізм для приведення в дію вибухового пристрою, граната РГД-5 з вкрученим запалом, ємності з горючою сумішшю, ручна пила (для підпилювання дерев'яних опор лінії електропередачі) і цифровий фотоапарат «для документування диверсійної діяльності і подальшого звіту про неї перед кураторами СБУ».

Згодом було оприлюднено відео затримання Лемешка.

Водночас у Міністерстві оборони України підкреслювали, що повідомлення спецслужб РФ про «українських диверсантів» у Криму є технологією гібридної війни, яку Росія активно веде проти України.

Російська ФСБ вдалася до чергової провокації, повідомивши про затримання у Криму нібито «агента СБУ».

У Службі безпеки України також прокоментували інформацію, поширену російськими спецслужбами у вівторок.

«Вважаємо, що подібні фейкові новини потрібні російським спецслужбам для залякування населення півострова, яке все частіше висловлює незадоволення окупаційною владою», – йдеться в заяві відомства.

«На фоні погіршення життя кримчан, ФСБ знову запускає «заїжджену платівку», намагаючись звинуватити Україну та її правоохоронні органи у своїх власних бідах та проблемах у Криму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: