Помер учасник Революції гідності, український художник Тарас Більчук

yt

Передчасно помер Тарас Більчук, учасник Революції гідності від першого розгону до втечі Януковича. Художні роботи Більчука розійшлися світом від США до Японії. Про смерть героя повідомляє Еспресо.

Передчасно помер Тарас Більчук, учасник Революції гідності від першого розгону до втечі Януковича. Художні роботи Більчука розійшлися світом від США до Японії. Про смерть героя повідомляє Еспресо.

У 2007 році він повернувся в Україну, залишивши за океаном більшу частину картин, оселився у старій батьківській хаті  й почав працювати над творчими, проте неприбутковими проектами.

Картини Тараса Більчука розійшлися світом, його роботи є в США, Канаді, Росії, Японії, Франції, Парагваї, Швеції, Польщі, Англії. Сюжети картин пов’язані з Україною княжої доби, добою козацтва, є портрети і пейзажі.

Взимку 2013-2014 років був активним учасником Революції гідності, переживши і перший розгін 30 листопада (де отримав струс мозку), і агонію режиму, коли 18 лютого був жорстоко побитий «Беркутом». Минулого року, у річницю Революції Гідності, за мужність і патріотизм Тарас Більчук отримав від Президента орден «За мужність».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: