В ОБСЄ розповіли про роботу на Львівщині

IMG_8837
Голова спеціальної моніторингової команди ОБСЄ у Львові Георгіо Скалі

Спостерігачі ОБСЄ відслідковують ситуацію з вивезенням сміття та видобуток бурштину.

Про це під час прес-конференції, 15 серпня, повідомив голова спеціальної моніторингової команди ОБСЄ у Львові Георгіос Каллініс.

Місцем роботи моніторингової команди ОБСЄ у Львові є Львівська, Рівненська та Волинська області. За словами Георгіос Каллініс, спостерігачі моніторять не тільки ситуацію з безпекою.

«Ми здійснюємо моніторинг загальної ситуації, демонстрацій та громадських зібрань, також незаконний видобуток бурштину на Рівненщині, питання в контексті екології, зокрема проблему вивезення сміття, — каже голова команди. — Що стосується людського виміру та гендерних питань, ми моніторимо ситуацію, у якій опинилися внутрішньо переміщені особи, демобілізовані учасники АТО, представники національних меншин. Також проводимо моніторинг свободи слова і дій, свободи віросповідання та віри, питань гендерної рівності, гендерно обумовленого насилля, торгівлі людьми та працюємо у питаннях, пов’язаних із самоврядуванням».

Читайте також: Ми спілкувалися з людьми, які заявляли, що вони військовослужбовці РФ, — ОБСЄ

Крім того, Георгіос Каллініс зазначив, що ОБСЄ здійснює моніторинг реалізації і дотримання принципів верховенства права.

А от щодо сміття, голова команди у Львові наголосив, що спостерігачі не фіксують самі факти вивезення. Вони фіксують факти реагування як місцевих мешканців, так і органів влади.

«Місія не робить оцінку стану громадського здоров’я. Це завдання органів влади. Спостерігачі спілкуються з мешканцями міста і владою. Ми надаємо цю інформацію як Україні, так і іншим державам-учасницям, щоби вони могли формувати об’єктивні оцінки поточного стану справи», — додав Александр Хуг.

Нагадаємо, у Львові працюють 16 спостерігачів ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: