Чому нещодавній допис Обами у Twitter став найпопулярніший у світі

160106021046_obama_624x415_ap_nocredit

Допис колишнього президента США Барака Обами у Twitter, який він опублікував у відповідь на насильство в американському місті Шарлоттсвіль, став найпопулярнішим за всю історію існування мікроблогу, повідомляє газета Washington Post.

Допис колишнього президента США Барака Обами у Twitter, який він опублікував у відповідь на насильство в американському місті Шарлоттсвіль, став найпопулярнішим за всю історію існування мікроблогу, повідомляє газета Washington Post.

Видання нагадує, що 12 серпня у Шарлоттсвілі, штат Вірджінія, сталися сутички між ультраправими та їхніми опонентами, внаслідок яких загинула одна жінка і 19 людей отримали поранення.

Барак Обама процитував у Twitter колишнього президента Південної Африки Нельсона Манделу: «Ніхто не народжується із ненавистю до іншої людини через колір її шкіри, походження або релігію... Люди повинні навчитися ненавидіти, і якщо вони можуть навчитися ненавидіти, то їх можна навчити любити... Бо любов природніша для людського серця, ніж її протилежність».

Допис Обами, який містить фото, де він посміхається дітлахам, поширили більше мільйона разів, його лайкнули майже 2,8 мільйона користувачів, зазначає Washington Post.

 

«Цей допис став найбільш популярним твітом усіх часів. Він обійшов навіть реакцію Аріани Гранде на смертельний теракт після її концерту в Манчестері», - повідомляє газета.

Реакція екс-президента США на події в Шарлоттсвілі різко контрастувала із коментарями чинного президента Дональда Трампа.

Заяви останнього, в яких він засудив ненависть та фанатизм «обох сторін», гостро критикували в американських ЗМІ й суспільстві.

«Багато демократів, а також деякі республіканці критикували Трампа через те, що він відкрито не засудив білошкірих націоналістів або білошкірих шовіністів навіть після того, коли машина, за кермом якої начебто був симпатик неонацистів, в'їхала в натовп опонентів протестувальників, внаслідок чого померла 32-річна жінка, 19 людей поранено», - зазначає Washington Post.

Газета додає, що лише через два дні, на тлі загального невдоволення, Трамп нарешті прямо засудив тих, хто поширює ненависть в суспільстві, «зокрема Ку-Клукс-Клан, неонацистів і білошкірих шовіністів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: