Росія налагодила експорт антрациту з окупованих українських територій

Ugol

У липні 2017 р з Росії було поставлено на експорт в країни Європи близько 267 тис. т вугілля, нелегально вивезеного з окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Про це свідчать дані РЗД і ФТС, що є в розпорядженні LIGA.net.

Найбільшими експортерами українського вугілля стала Компанія Газ-Альянс, підконтрольна Сергію Курченко. У липні з портів компанія експортувала понад 50 тис. т антрациту. Всі обсяги були нелегально вивезені південно-осетинської компанією ЗАТ Внешторгсервис, які в подальшому були переоформлені на Газ-Альянс.

Ще одна компанія Курченка – Петролеум капітал – експортувала з Росії 32 тис. т вугілля, попередньо вивезеного з Донбасу. Покупців вугілля встановити не вдалося.

Компанія Русский антрацит експортувала близько 34 тис. т антрациту. Практично всі обсяги були поставлені на адресу гонконгської Grecoal Limited, підконтрольній братам Олександру і Сергію Мельничукам.

Ще одна компанія, співвласником якої є Олександр Мельничук, – ТОВ Вугільні технології експортувала близько 15 тис. т антрациту в липні.

На адресу Yorkland Merchants Limited (зареєстрована в Гонконзі в жовтні 2016 г.) в липні було поставлено понад 29 тис. т українського антрациту. З цього обсягу безпосередньо РЗД Логістика поставила офшорній компанії 9 тис. т.

Російська ТД Антрацит, яка перебуває під українськими санкціями, вивезла з Росії понад 31 тис. т вугілля. Всі обсяги поставлені для Сarbon and Natural Resources corp Ltd. ТД Антрацит зареєстрована на жителя Ростовської області Олександра Носко.

З липня ЗАТ Внешторгсервис припинила проходити за накладними РЗД, як імпортер вугілля з тимчасово окупованих територій. При цьому компанія продовжує поставляти на окуповані території Донбасу коксівне вугілля та залізну руду. Також компанія вивозить готову металопродукцію.

Як повідомлялося, в 2016 р з Росії на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей було нелегально поставлено товарів і продукції на суму близько $ 1,2 млрд.

Понад 70% всього вугілля, нелегально вивезеного з окупованих районів Донбасу до Росії, в подальшому експортують все дві компанії, пов'язані з братами Олександром та Сергієм Мельничуками. Перший працює в «ЛНР» «заступник міністра енергетики», другий – легально торгує вугіллям в підконтрольній Україні.

З 2016 року з окупованих територій до Росії вивезли близько 940 тис. т антрациту на суму $ 36 млн і ще близько 95 тис. т інших марок вугілля на $ 8 млн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: