У Львові на хабарі затримали працівника фіскальної служби

57865c3c5abad-02182fa9889a7260ba71b71f56bafc7e_1200
Фото ілюстративне. Джерело: ZN.ua

Слідчі Військової прокуратури разом з СБУ затримали на вимаганні та одержанні хабаря ревізора-інспектора фіскальної служби.

Слідчі Військової прокуратури разом з СБУ затримали на вимаганні та одержанні хабара ревізора-інспектора фіскальної служби.

Про це під час брифінгу, 16 серпня, повідомив начальник слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України Павло Кириленко, інформує Дивись.info.

15 серпня Військова прокуратура Західного регіону спільно з оперативними співробітниками відділу по боротьбі з корупцією СБУ, а також з внутрішньою безпекою Державної фіскальної служби у Львівській області затримали на вимаганні та одержанні хабара старшого ревізора-інспектора відділу адміністрування податків та зборів з фізичних осіб та єдиного внеску території обслуговування Личаківської об'єднаної Державної податкової інспекції ГУ ДФС у Львівській області.

За словами Павла Кириленка, ревізор-інспектор вимагав у фізичної особи-підприємця 100 тисяч гривень.

«Підприємець дещо перевищив ліміт, який дозволяється платнику податку як ФОПу. Після перевищення ліміту особу мали перевести на платника загальної системи оподаткування. За не призначення спецперевірки і за не нарахування штрафних санкцій інспектор ДФС вимагав хабар», — пояснив Павло Кириленко.

Начальник слідчого управління також зазначив, що підприємець сам повідомив у службу безпеки про те, що у нього вимагають гроші.

Читайте також: Шабуніну оголосили про підозру

Операція проходила на одному з поверхів ДФС у Львівській області. Правоохоронці вилучили усі гроші. Наразі інспектору фіскальної служби оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального Кодексу України «Одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням». Також зараз вирішується питання обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Якщо у суді доведуть вину ревізора-інспектора, йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією чи без.

Павло Кириленко також зазначив, що у 2017 році Військова прокуратура представників ДФС ще не затримувала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: