У Яворові зник пам’ятник. Активісти подали заяву про крадіжку

96e5c789d9b8bf3a9e86699e2b445aec_XL

У місті Яворові демонтували пам'ятник у формі кулі з хрестом, який був урочисто відкритий на святкуванні 10-ї річниці Незалежності України.

Про це пише Yavir.Net.

Учора, 15 серпня, в Яфорові, на перехресті двох центральних вулиць, за усною вказівкою міського голови – Павла Бакунця, було демонтовано пам’ятник «10-ій річниці Незалежності України».

П’яти метровий пам’ятник «10-й річниці Незалежності України» у формі кулі, на якій зображено карту України із зазначенням столиці України, Львова та Яворова. Були також вкарбовані слова: «Держава горде ім’я якій Україна, є і буде вічно», а на вершині пам’ятника був встановлений хрест.

Ініціатором встановлення пам’ятника був тодішній голова Яворівської РДА – Степан Лукашик. Фінансування здійснювалось з районного та міського бюджетів.

Як заявила керуючий справами Яворівської міської ради – Наталія Тернова, на сьогоднішній день в міській раді немає жодного рішення чи розпорядження щодо демонтажу чи реконструкції даного пам’ятника. Секретар Яворівської міської ради – Ольга Созанська, відмовилась прокоментувати демонтаж пам’ятника в центральній частині міста.

Перший заступник голови Яворівської РДА – Ігор Рак повідомив, що до Яворівської районної державної адміністрації, а також до головного архітектора Яворівського району – Любомира Новосільця, стосовно демонтажу пам’ятника «10-й річниці Незалежності України» ніхто усно або письмово не звертався. Те саме повідомив заступник голови Яворівської районної ради – Володимир Мацелюх.

За фактом демонтажу пам’ятника «10-ї річниці Незалежності України» із формулюванням крадіжка пам'ятника до Яворівського відділу поліції звернувся депутат Яворівської міської ради – Володимир Поставитюк та громадський активіст Юрій Кенцало.

Працівники поліції проводять перевірку та вирішують питання щодо порушення кримінального провадження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: