Як на Львівщині два роки гасять терикон (фото, відео)

IMG_8951

У с. Сілець Сокальського району тліє терикон що належить ПАТ «Львівська вугільна компанія». Загальна площа відвалу складає 65 га, на початку 2017 року тління породного відвалу охоплювало 0,06 га.

У с. Сілець Сокальського району тліє терикон що належить ПАТ «Львівська вугільна компанія». Загальна площа відвалу складає 65 га, на початку 2017 року тління породного відвалу охоплювало 0,06 га.

Зараз на териконі працює більше 10 одиниць техніки, завезено 41 тисячу кубічних метрів сировини для підготовки інертного матеріалу з якого роблять захисний шар східного схилу породного відвалу. Також розпочато роботи з влаштування дренажного рову, вирито близько 80 метрів. Ділянку протяжністю 520 метрів, це майже половина від потреби,  залили антипірогеном який має загасити терикон. Всі роботи планують завершити до вересня цього року.

Кабінет Міністрів України виділив Львівській облдержадміністрації 11 млн. 882 тис. грн. на здійснення першочергових заходів для запобігання виникнення надзвичайної ситуації на території Сокальського району.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: