На кордоні з Польщею святкуватимуть Європейські Дні Добросусідства

389 (1)

У понеділок, 28 серпня, на тимчасовому міжнародному пункті пропуску «Стаївка – Корчмин» триватимуть святкування Європейських Днів Добросусідства.

Перша частина заходу розпочнеться з урочистої зустрічі польських гостей на самому кордоні, - повідомляє прес-служба Львівської обласної ради. Опісля відбудеться богослужіння та освячення води за участю українського та польського духовенства. Спільна молебень із нагоди відзначення свята Успіння Пресвятої Богородиці є ще одним кроком до українсько-польського поєднання.

У межах другої частини заходу заплановані виступи українських та польських аматорських колективів, майстер-класи від учнів Школи Бойового Гопака, виставки народного мистецтва, галицькі частування, а також гумористична шоу-програма від студії «Магарич» та музичний виступ гурту «Glamberry».

На завершення святкувань відбудеться запуск небесних ліхтариків як символу добросусідства України та Республіки Польща. До участі в урочистостях запрошують мешканців прикордоння, громадські організації, парафіяльні спільноти, молодь та усі тих, хто цікавиться історією, релігійно-культурною спадщиною прикордоння.

У прес-служба наголошують, що для перетину кордону потрібно мати закордонний паспорт або візу до Республіки Польща.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: