Центр допомоги АТОвцям менше, ніж за рік працевлаштував 130 ветеранів

ukrainskie-voennye-proveli-ucheniya-vokrug-ostrova-zmeinyj_14555319537478
Фото ілюстративне. Джерело: Дніпроград

Один із центрів надання допомоги бійцям АТО в Україні зміг працевлаштувати 130 ветеранів.

Центр практичної допомоги захисникам України AXIOS, що базується у Києві, з жовтня 2016 року зміг працевлаштувати 130 ветеранів АТО. Про це під час брифінгу, 17 серпня, повідомив керівник організації Олег Магалецький, інформує Дивись.info.

За його словами, у Центрі відсоток працевлаштувань Центру становить 50%, у той час як Центри зайнятості працюють на рівні 15-18%.

«Сьогодні у нас більше 650 звернень від учасників бойових дій, більшість — за напрямком працевлаштування. Наразі 200 заявок у нас в активній роботі — це ті люди, яким ми вже підшукуємо роботу, або ті, які проходять навчання», — пояснює Олег Магалецький.

Керівник Центру зазначає, що їх організація із самого початку налагоджувала контакти з великим бізнесом, оскільки там більше вакансій і, як правило, офіційне працевлаштування. Наразі AXIOS має професійні контакти з такими компаніями, як Епіцентр, Укрзалізниця, Данон тощо.

Читайте також: У Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій функціонують 15 видів допомог

«Вони дають вакансії, які не викладають у відкритий доступ, готові розглядати кандидатів, яких ми рекомендуємо, — каже Олег Магалецький. —З малим і середнім бізнесом ми також працюємо, вони мобільні, часто гнучкіші і більш чутливі до ветеранів, готові більше іти назустріч, ніж великий бізнес».

Наразі у Центрі працюють 5 осіб, які займаються виключно питанням працевлаштування ветеранів. Як правило, процес від пошуку роботи до її безпосереднього отримання, займає від 1 до 1,5 місяців. Якщо ж атовець проходить навчання, то 4-6 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: