У Львові пропонують створити новий центр допомоги учасникам АТО

39939-1_large

Центр практичної допомоги захисникам України AXIOS у Львові презентував принципи своєї роботи та запропонував створити у місті подібну організацію.

Про це під час прес-конференції повідомив керівник Центру Олег Магалецький, інформує Дивись.info.

Центр практичної допомоги захисникам України AXIOS функціонує у Києві з жовтня 2016 року. Його працівники допомагають учасникам АТО із працевлаштуванням, надають психологічну та юридичну допомогу.

«Дуже важливо захищати на лінії фронту, але і дуже важлива правильна робота в тилу. Бо як показує світовий досвід, ті проблеми, які можуть виникнути у людини після війни, можуть перекрити досягнення на фронті», — каже керівник Центру Олег Магалецький.

Команда Центру AXIOS. Фото: Прес-клуб Львів

До Львова представники Центру приїхали, аби поділитися своїм досвідом роботи. За словами керівника, якщо у місті хтось схоче створити подібну організацію, Центр надасть усю необхідну допомогу: контакти, механізми роботи тощо.

Читайте також: У Львівському центрі надання послуг учасникам АТО шукають кадри

«Ми хочемо поділитися своїм досвідом роботи з демобілізованими ветеранами та їхніми родинами, насамперед у напрямку працевлаштування ветеранів війни, тому що, на нашу думку, маємо непоганий досвід і контакти, які можуть бути корисні, — зазначає Олег Магалецький. — Ми доповнюємо ту роботу, яку робить Державна служба зайнятості та інші організації, але оскільки в Україні понад 300 тисяч учасників бойових дій, з них не більше ніж половина – кадрові військові, а решта людей – мобілізовані, які мають певну професію, іншу і потребують роботи після демобілізації».

Також у Центрі бійці АТО можуть отримати юридичну допомогу з питань виділення земельної ділянки, консультації та супровід отримання статусу учасника бойових дій, з питань нарахування пільг, допомогу у майнових питаннях, а також щодо розлучення тощо.

«Це первинна правова допомога. В усіх цих напрямках я орієнтую людей, як виходити із ситуації та економно витрачати свої ресурси», — додає юрист Центру Роман Нагорний.

Усі послуги Центру безкоштовні.

Зв’язатися з працівниками AXIOS можна за телефонами:

  • 0442706953
  • 0504387658

або поштою: [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: