У Міносвіти прокоментували інцидент з відправкою українських школярів в Росію

20170817172258-c0c7c76d30bd3dcaefc96f40275bdc0a

Заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей прокоментував інцидент з відправкою українських школярів в Росію.

Про це заступник міністра повідомив кореспонденту видання Четвертая власть.

Нагадаємо, що 12 серпня «Російський центр науки і культури в Києві» відправив 70 українських дітей з різних шкіл на освітньо-навчальні курси в РФ за програмою «Здравствуй Россия».

За словами міністра, Міністерство освіти і науки України направило запит в СБУ з проханням перевірити «Російський центр науки і культури в Києві».

«Однак ми не можемо пред'явити вчительці російської мови Ганні Новіковій ніяких претензій, оскільки вона займалася цим (відправленням дітей в Росію - ред.) під час відпустки. Ми не маємо права вказувати вчителю, що йому робити в неробочий час. Міністерство може тільки рекомендувати НЕ відвідувати територію країни-агресора», - заявив Хобзей.

Також заступник Міністра освіти підкреслив, що програма «Здравствуй Россия» поки не досліджена. «Ми не знаємо, що це за програма і які цілі вона переслідує: є вона освітньої чи політичної. Якщо дана програма дійсно має освітній характер - ми нічого не зможемо пред'явити», - додали в Міністерстві освіти.

Також уточнюється, що вчителька Ганна Новікова розмовляла з батьками школярів. Саме батьки приймають рішення про перетин дитиною кордону. «У цьому випадку держава нічого не може зробити. Це воля батьків», - підсумував заступник Міністра освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: