Комісія ЛОР з питань культури ініціює «круглий стіл» щодо ситуації з Львівською галереєю мистецтв

1483607849-2396
Фото: УНІАН

Сьогодні, 18 серпня, комісія з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації заслухала інформацію про ситуацію, що склалася з Львівською національною галереєю мистецтв ім. Бориса Возницького.

Про це Дивись.info розповіли у прес-службі Львівської облради.

Як пояснили члени комісії, розгляд питання «Про збереження спадщини Героя України Бориса Возницького» зумовлене тим, що останнім часом галерея мистецтв згадується в суспільстві в негативному контексті, постійно виникають скандали, які не додають авторитету цьому закладу культури.

Читайте також: «Сенсація» зі зникненням стародруків чи знищення Галереї мистецтв. Версія Лариси Возницької (інтерв’ю)

Зокрема, йдеться про оприлюднену на початку року заяву директора галереї мистецтв Тараса Возняка про зникнення стародруків, а також кадрові пертурбації у мистецькому закладі. Після обговорення, комісія, висловлюючи своє занепокоєння, ухвалила рішення для глибшого вивчення роботи картинної галереї провести 22 вересня розширений «круглий стіл» за участю чинного керівника галереї Тараса Возняка, її екс-директора Лариси Разінкової-Возницької, керівників фракцій обласної ради, представників правоохоронних органів, громадськості та ЗМІ.

Нагадаємо, що очільник обласної поліції Валерій Середа в інтерв'ю Дивись.info розповів про деталі розслідування щодо зникнення стародруків і додав, що наразі слідство не визначило жодного підозрюваного у цій справі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: