Теракт в Іспанії: 13 людей загинули, понад 80 – поранені

d2edd03-3

17 серпня, після 17.00, мікроавтобус наїхав на пішоходів на бульварі Ла Рамбла у Барселоні.

За інформацією ЗМІ, мікроавтобус проїхав більше 500 метрів, таранячи пішоходів перш ніж зупинився. Нападник після наїзду вискочив з мікроавтобуса і втік.

Поліція Каталонії затримала одного підозрюваного. Затриманий – Дрісс Окабір, який орендував мікроавтобус, з використанням якого було скоєно теракт.

Ще один підозрюваний, який міг бути спільником Окабіра, загинув в результаті перестрілки з поліцією поблизу Барселони.

Влада Каталонії підтвердила загибель 13 людей. Уточнена кількість поранених під час теракту на Рамблі перевищує 80 людей.

Поліція Іспанії попередили мешканців та відпочиваючих курортного містечка Камбрілс у Каталонії про контрольовані вибухи у місті, оскільки почала знешкодження імовірного вибухового пристрою на тілі одного  з терористів.

«Якщо ви почуєте звук детонації – не хвилюйтеся, вибухи контрольовані», – наголошується у повідомлені, опублікованому вночі на твіттері поліцейського відомства іспанською, каталанською та англійською мовами.

Водночас, поліція наголошує, що інформація про вміст імовірного вибухового пристрою наразі не підтверджена – чи була у ньому справжня вибухівка, стане відомо згодом.

Спецоперація почалася у відповідь на другий теракт, скоєний у Каталонії протягом однієї доби.

Цього разу поруч опинилася поліція, яка пострілами зупинила авто. Під час перестрілки було застрілено всіх п’ятьох нападників, чотири з них загинули на місці, ще один – пізніше, у лікарні. Перед тим автомобіль поранив 6 перехожих, двоє з них дістали важкі травми.

Джерело: УП

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: