В Україні 4 мільйони людей не сплачують страхові внески

1495532713_pol

Внески до Пенсійного фонду в Україні сплачуюють лише 10 мільйонів громадян.

Про це під час прес-конференції повідомила Валентина Кудін, директорка департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики України, інформує Дивись.info.

За словами Валентини Кудін, наразі в Україні спостерігається ситуація, коли програми соцзахисту населення та інших соціальних допомог говорять про те, що людині краще не показувати свою реальну легальну заробітну плату. Так вони можуть скористатися додатковими страховими виплатами.

Читайте також: Пенсійна система повинна бути зорієнтована на фінансову стійкість, — Мінсоцполітики

«У нас у державі налічується 16,3 млн осіб, які віднесені до зайнятого населення. При цьому внески до Пенсійного фонду з цих 16,3 млн сплачують лише 11. 10 — це ті, які мають повну зайнятість і 1 млн — це ті особи, за кого держава сплачує ці внески (особи, які доглядають за дитиною, інвалідами та іншими категоріями). І ситуація така, що майже 4 млн осіб не вбачають за доцільне здійснювати свій обов’язок по сплаті страхових внесків», — зазначила директорка департаменту пенсійного забезпечення.

Валентина Кудін зауважила, що ссновне завдання, яке поставило перед собою Міністерство соціальної політики після пенсійної реформи, це легалізація зайнятості і створення робочих місць. Адже за її словами, пенсійна реформа без здійснення паралельно цих реформ, стикнеться зі старими викликами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: